Afbeelding

Maaltijdenproject krijgt voortzetting én uitbreiding

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – Het 'maaltijdenproject' dat vrijdag voor de vierde maal werd uitgevoerd, krijgt een vervolg. Dankzij een nieuwe geldschieter ontvangen ook de komende vier weken weer meer dan 400 inwoners, verspreid over de hele gemeente - een gratis maaltijd bezorgd. Ook krijgt het project een verdieping dankzij de inzet van drie studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. “De saamhorigheid is uniek”, laat Johan van Zadelhoff weten. Hij stelt zijn keuken van De Korenmolen ter beschikbaar en zijn medewerkers werken belangeloos mee. “En de reacties die de bezorgers krijgen zijn hartverwarmend en ontroerend. Mooi dat we het nog een aantal weken kunnen voortzetten”. 

Martine Jurriens, directeur van Stichting Welzijn Brummen, kan dit beamen. “We hebben met elkaar ongeveer 400 inwoners opgespoord die in de periode juist wat extra aandacht en een maaltijd verdienen. Kwetsbare mensen die juist nu zijn aangewezen op hun omgeving.” Nu er een nieuwe weldoener voor vier weken de kosten van maaltijden voor zijn rekening wil nemen, wordt het project voor dezelfde doelgroep voortgezet. “Bijzonder is dat de weldoener zelf een mantelzorger op leeftijd is, die uit eigen ervaring heeft ondervonden wat de impact is van dit bijzondere project.’ Als welzijnsdirecteur is Jurriens erg blij dat het project wordt voorgezet en dat ook haar organisatie daar aan mag bijdragen. “Zeker nu de coronamaatregelen nog langer van kracht zijn, krijgen ouderen, minder bedeelde en kwetsbare mensen, maar ook bijvoorbeeld mantelzorgers het lastig. Zo wordt juist op mantelzorgers nu een flink beroep gedaan. We moeten in de komende weken met elkaar verder kijken hoe we hen goed kunnen ondersteunen. Maar zeker is dat de wekelijkse maaltijd een mooi gebaar is en ook een belangrijk contactmoment.” 

Vernieuwing en verdieping

Het project wordt niet alleen vier weken voortgezet, ook wordt het project vernieuwd en krijgt het een verdieping. “Een van mijn keukenmedewerkers heeft de afgelopen weken als vrijwilliger meegeholpen en kwam met het voorstel om dit unieke project in te zetten voor zijn schoolopdracht.” Het gaat om de 19-jarig Daan Buiting, die zich de komende vier weken over het project gaat ontfermen met zijn studiegenoten Noa Aufenacker en Merel Wiggers.“ De drie studenten gaan een belangrijke rol spelen in de organisatie en logistiek van het project. Maar daarnaast gaan ze ook kijken of ze het kunnen uitbreiden,” aldus Van Zadelhoff. 

“Dit initiatief past heel goed in het ‘coronahulptroepen-project’ van onze opleiding” licht Daan toe. “Niet alleen gaan we De Korenmolen en SWB ondersteunen. Ook willen wij graag een extraatje regelen boven op het huidige initiatief. Want naast een maaltijd zou het mooi zijn als de bezorger ook iets anders kan afgeven. Wij denken bijvoorbeeld aan bloemen. Iedereen is immers gek op bloemen. Maar je kunt ook denken aan tijdschriften”. Daan laat weten dat iedereen die een leuk idee heeft of kan helpen, met hem kan contact op kan nemen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 10 25 17 33. 

Informatie of vragen? 

Op 1, 8, 15 en 22 mei worden er weer maaltijden bezorgd. Heeft u vragen over dit initiatief of kent u iemand voor wie deze maaltijd een uitkomst is? Neem dan contact op met SWB via telefoonnummer 0575-561988 of mailadres info@welzijnbrummen.nl. 

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 11 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 11 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 11 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 13 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 13 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 13 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 13 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 14 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 14 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 14 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 14 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 14 uur geleden