Afbeelding

Nieuwe horeca op Stuijvenburchstraat

Zakennieuws

EERBEEK - In het pand Stuijvenburchstraat 143 in Eerbeek wordt in de tweede helft van dit jaar een horecagelegenheid geopend. Daarboven komen twee appartementen en een penthouse. In het winkelpand zaten voorheen onder meer de woninginrichter Geerligs en de Webcompanies Store. Het stond al sinds januari 2018 te koop.

Initiatiefnemer is Eerbekenaar Michael Vilsterman (31): “Ik woon nu enige jaren in Eerbeek. Wat ik jammer vind is dat je op weinig plaatsen met vrienden een biertje kunt drinken. Veel van de gevestigde horeca is in hoofdzaak restaurant. De Stuijvenburchstraat 143 is een mooie locatie voor horeca. Vandaar het plan daar een zaak te beginnen.”

Vilsterman gaat de horecagelegenheid niet zelf exploiteren. Hij is daarover in gesprek met een andere partij. Hij wil daarom over de definitieve invulling van het geheel niet te veel kwijt. “De plannen zijn weliswaar al redelijk concreet, maar ik vind het beter daarmee naar buiten te komen als een en ander definitief is.“ Daarnaast zijn de toekomstige exploitanten zelf ook erg enthousiast en laat hij de verdere bekendmaking van de horecagelegenheid graag aan hun over. Wel is duidelijk dat aan de voorzijde ook een terras komt, waarmee dit deel van de Stuijvenburchstraat langzamerhand een echt terrasplein wordt.”


Het pand krijgt volgens de ondernemer een fikse facelift. “Het is natuurlijk een winkelpand geweest, inmiddels ook wat gedateerd. Om er horeca in te kunnen vestigen en twee appartementen en een penthouse, is een fikse verbouwing nodig. Daarbij gaan we zorgen dat ook het aanzien een stuk beter wordt. Overigens bestaat het pand als je er van de voorzijde naar kijkt uit drie delen. De horeca komt in de twee linkse delen. Het derde deel staat nog leeg maar daar zou zich bijvoorbeeld detailhandel kunnen vestigen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels laten weten te willen meewerken aan de plannen van Vilsterman. In een de ambtelijk notitie over het voornemen staat: ‘Een toevoeging van horeca en woningen is een passende en welkome impuls voor het centrum van Eerbeek. Een versterking van de Stuijvenburchstraat als verblijfsgebied voor winkelend publiek, inwoners en toeristen.’ De ontwikkeling is bovendien positief omdat het invullen van het winkelbestand in het Eerbeekse centrum onder druk staat. Een nieuwe invulling van het grote pand is daarom meer dan welkom. Daarbij leidt een extra verdieping (penthouse) op het pand tot verbreking van de bouwkundige eenvormigheid en daarmee tot een versterking van de beleving van het plein. De welstandsarchitect heeft positief op het plan gereageerd.

Het bestuur van de Ondernemers Vereniging Eerbeek is ook enthousiast over de plannen en zegt tot die waar mogelijk te zullen ondersteunen.

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 2 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 3 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 3 uur geleden
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36