Logo brummensnieuws.nl

Bibliotheek online actief

Door de aangescherpte regelgeving van de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de Bibliotheek gesloten. Gelukkig is de Bibliotheek online meer dan ooit aanwezig. Er zijn veel digitale mogelijkheden om jezelf uit te dagen, nieuwe kennis op te doen en even in een andere wereld te duiken.

Jeugdbibliotheek

De Jeugdbibliotheek online biedt een haast eindeloze verzameling luisterboeken, voorleesfilmpjes en catalogi. Gesorteerd per leeftijd en per thema kun je altijd iets leuks vinden om mee bezig te gaan.

Yoleo

Lezen stom? Nee hoor, niet met Yoleo! Je verdient punten om je virtuele kamer mee in te richten met elke bladzijde die je leest. En het lezen is niet moeilijk, want het wordt voorgelezen terwijl je ogen over de woorden glijden. Karaokelezen dus!

Wepboek

Heb je alle prentenboeken van Bereslim gezien? Via Wepboek kun je er nog meer vinden!
Voor kinderen van 2-6 jaar.

Junior Einstein

Vind je sommige vakken op school moeilijk? Dan kan Junior Einstein je helpen. Je kunt alle vakken zelfstandig en op je eigen niveau oefenen. Dat doen elke week meer dan 100.000 kinderen dus sluit je bij hen aan!

Oefenen voor je theorie-examen

Bij de Bibliotheek Brummen|Voorst kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bieblab video's

Biblionet Groningen, een netwerk van 38 Groningse bibliotheken, begon maandag 16 maart met dagelijkse BiebLab-video's voor kinderen. Vanuit huis kun je de leukste opdrachten van de Bibliotheek maken. Elke dag om 14.00 uur een nieuwe video op dit kanaal!

E-books en luisterboeken

Veel boeken kun je ook digitaal vinden. Als e-book of als luisterboek. In de online Bibliotheek en via de Luisterbieb – nu tijdelijk gratis – vind je altijd een titel van je gading.

Online overzicht

Op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl vind je een actuele lijst van digitale activiteiten en in de collectie vind je alle digitale mogelijkheden om te blijven lezen, leren en ontwikkelen. 

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: