Logo brummensnieuws.nl

Bestuur blaast Pinksterfestival Brummen af

In 2019 stond Pinksterfestival in een heel ander daglicht!
In 2019 stond Pinksterfestival in een heel ander daglicht!

BRUMMEN- Het Pinksterfestival, een van de grootste jaarlijkse evenementen in Brummen zal dit jaar niet plaatsvinden. De 27e editie van dit grote evenement waar jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers op afkomen heeft door het Coronavirus het veld moeten ruimen. Het zal voor de eerste keer sinds jaren stil zijn in hartje Brummen tijdens de pinksterdagen.

.

.

Na overleg met de gemeente Brummen is het bestuur unaniem tot het besluit gekomen om het Pinksterfestival 2020 af te gelasten

Bestuurssecretaris Marja Poldermans maakte dit donderdag namens het bestuur bekend. "Tot onze spijt ziet het bestuur zich genoodzaakt om het Pinksterfestival Brummen 2020 niet door te laten gaan. Wij staken dan ook alle voorbereidingen per direct", meldt het bestuur

"Ook na 6 april is de kans groot is dat de door de overheid genomen maatregelen van kracht blijven. De periode waarmee wij met het Corona virus te maken hebben is daarmee veel langer dan eerst gedacht", zo laat het bestuur weten. "Zelfs al zou de situatie eind mei/begin juni verbeterd zijn, dan nog zullen we met de nasleep kampen. Wij verwachten in dat geval een te lage opkomst van zowel deelnemers als publiek, bij alle onderdelen van het Pinksterfestival." 

Het cancellen van het festival is een grote domper voor de organisatie. Jaarlijks werken vele vrijwilligers aan de realisatie van dit evenement dat, mede door het culturele karakter, uniek is in Gelderland. De organisatie was inmiddels al in volle gang Het bestuur en de coördinatoren hadden al diverse malen vergaderd om de bakens uit te zetten voor het festival dat van 29 mei t/m 1 juni gehouden zou worden. Ook was de organisatie in contact met omroep Gelderland om live uitzendingen vanaf de Pinkstermarkt te laten verzorgen. Alle inspanningen zijn voor dit jaar tevergeefs gebleken.

Marie Thérèse Snelders, voorzitter van de Culturele Stichting, vindt het spijtig maar noemt het ook begrijpelijk en noodzakelijk. "Als Culturele stichting dragen we financieel substantieel bij aan een aantal culturele onderdelen van het festival zoals Theater Lokaal en de Kunstmarkt. Het is een iconische gebeurtenis dat dit evenement waar zoveel mensen op afkomen dit jaar niet doorgaat."

Burgemeester van Hedel reageert als volgt op het besluit: “Enorm verstandig en stoer. De teleurstelling zal groot zijn, maar kan zeker op veel begrip rekenen.”

De organisatie is telefonisch bereikbaar voor vragen of toelichtingen. "Wij vertrouwen op begrip voor deze lastige en voor iedereen onwelkome beslissing. Gezondheid gaat echter voor alles", aldus het bestuur.

Meer berichten
 


Week 12

RECEPTIONISTDe oplossing voor week 9: