Steeds meer deuren worden gesloten!
Steeds meer deuren worden gesloten!

Brummen gaat steeds verder op slot

Algemeen

BRUMMEN - In Nederland nog geen lock down zoals in België en Italië. We mogen naar buiten, maar feit is: steeds meer deuren in de gemeente Brummen gaan dicht. In ieder geval tot 6 april. Huisartsen, verpleeghuizen, winkels, vakantieparken, bibliotheken: alles staat in crisisstand.

De huisartsen in de gemeente kwamen al snel met mededelingen. De huisartsen in Eerbeek zijn overgegaan naar crisiszorg. Alle bezoeken aan de huisartsenpraktijken die niet echt dringend zijn, worden uitgesteld. Hetzelfde geldt min of meer voor de Brummense praktijken. De Zegerij heeft de wachtkamer gesloten; patiënten moeten buiten in de frisse lucht wachten op hun afspraak. Zorg wordt, als bij de Eerbeekse artsen, zoveel mogelijk geleverd per telefoon.
Tandartsenpraktijken verlenen alleen nog acute zorg zoals bijvoorbeeld na een ongeval, bij heftige pijn of ontstekingen. Alleen na telefonisch consult. Reguliere afspraken worden uitgesteld tot tenminste 6 april 2020. Riwis zorgt ook voor extra bescherming van de kwetsbare bewoners van haar complexen. Er is geen bezoek meer mogelijk bij de woonzorglocatie De Beekwal in Eerbeek en Tolzicht in Brummen. Uitzondering geldt in het geval van terminale patiënten en mensen van wie de situatie hard achteruitgaat. Riwis biedt tot en met 6 april geen dagbesteding meer aan en leer/werkbedrijven zijn deze periode gesloten.
GGD Noord- en Oost-Gelderland verplaatst het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in onder meer Brummen naar het najaar van 2020. De instantie heeft alle capaciteit nodig voor de inzet tegen het coronavirus en wil een teveel aan contactmomenten voorkomen.

Welzijn Brummen staakt het grootste deel van de activiteiten en beperkt de openstelling van de panden. Plein 5 is alleen de woensdagochtend en vrijdagochtend (9 tot 12 uur open voor het BAC spreekuur en de Voedselbank. Het Tjark Riks is van maandag tot en met donderdag van 8:45 tot 9:45 uur open voor bloedprikken en op vrijdag van 9:30 tot 10:30 uur. Verder op woensdag van 9 tot 12 uur voor de BAC inloopochtend en op vrijdagochtend voor de Voedselbank.
De bibliotheken gaan dicht, in ieder geval tot 6 april. Alle activiteiten als cursussen, workshops en lezingen vervallen. De uitleentermijn van materialen wordt tijdelijk verlengd naar zes weken.

Sportkompas heeft de sportaccommodaties Rhienderoord te Brummen, Sporthal de Bhoele en Gymlokaal Kloosterstraat te Eerbeek gesloten. 

De dienstverlening van de gemeente Brummen gaat door, maar wordt beperkt. Het Servicepunt in Eerbeek is tot minimaal 6 april gesloten. Voor het gemeentehuis in Brummen komt de donderdagavondopenstelling te vervallen. De digitale agenda voor het maken van een afspraak is op dit moment niet beschikbaar. Om een afspraak maken voor een ander product van burgerzaken, dat niet uitgesteld kan worden: bel 0575 568 233 of mail: burgerzaken@brummen.nl. Bijeenkomsten die in het gemeentehuis worden georganiseerd of waarvan de gemeente de organisator is worden tot nader order uitgesteld.

Supermarkten blijven vooralsnog als normaal open. Voor sommige andere winkels en dienstverleners is de openstelling aangepast. Raadpleeg daarvoor de websites.

Uit de krant

Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00
Foto tijdens het 25 jarig jubileum van landelijke rijvereniging 'de IJsselruiters' uit Brummen in 1951.
Rubriek Oud Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
Brummen treedt op tegen houtversnipperaars Algemeen 12 apr, 09:00
Foto ter illustratie. Bron: Google maps
Hoe naar huis gaan 'thuiskomen' werd. Ingezonden 12 apr, 09:00
Hoofdroute A50.
Eerbeekse knelpunten: ingewikkelde puzzel Algemeen 12 apr, 09:00
Muhammed in actie tegen ijzersterke EK-deelneemster Gwen Scholten.
Jeugddammen: De regiocup Gelderland Algemeen 12 apr, 09:00
Nicole Regelink schrijft 'Vergetelheden'. Foto: Artist-freed.
Zorgzame pennenlikker schrijft 'Vergetelheden' Algemeen 12 apr, 09:00
Gezelligheid rondom het Andreashuis.
Andreasrommelmarkt Brummen Algemeen 12 apr, 09:00