Afbeelding

Invloed corona op Eerbeekse papierindustrie

Algemeen

Bedrijven houden zich aan richtlijnen RIVM, productie gaat door.

GEMEENTE BRUMMEN - Binnen deze gemeente werken talloze mensen in verschillende sectoren van de papierindustrie. Productiemedewerkers in de fabrieken en mensen binnen de transportsector proberen naar vermogen door te werken. Wat is de invloed van het Coronavirus op deze bedrijfstak?

Het goederenvervoer in Europa is toegestaan. Een aantal overheden heeft de rijverboden opgeheven om de toestroom van goederen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Bij Thomassen Transport in Loenen rijden alle vrachtwagens nog. “Wij zijn zelfs erg druk, zegt directeur Jerry Heezen maar het verschilt per branche. We vervoeren veel verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie en binnen die sector gaat het heel goed. Maar collega’s die rijden voor de horeca staan grotendeels stil. Wat de impact zal zijn is moeilijk in te schatten, zowel op korte als langere termijn. Het hangt voor ons af van de productie in de fabrieken. We hebben scenario’s klaarliggen voor verschillende omstandigheden; het kan gewoon doorgaan en het kan zelfs drukker worden. Maar het kan ook stil komen te liggen als er bijvoorbeeld mensen besmet raken. We moeten het per dag bezien”.

Niet alle bedrijven willen extern communiceren wat de impact van het Coronavirus heeft op de bedrijfsvoering. Wel dat ze zich houden aan de richtlijnen van het RIVM met aanvullende regels voor (buitenlandse) chauffeurs. Op de website van een transportbedrijf staat te lezen dat men op voorhand wil weten of zij in besmette gebieden zijn geweest. Ze moeten in hun cabine blijven in afwachting van instructies door het personeel en na elk contact met werknemers moeten de handen gedesinfecteerd worden. Er zijn aparte toiletten zodat zij de kantoren niet binnen hoeven te gaan.

Directeur Arnoud Roelandse van Neenah Coldenhove wil er wel wat over zeggen. “Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. We draaien nog steeds productie en leveren af bij onze klanten. Er zijn geen problemen bij het transport, al gaat er minder vervoer naar Italië. We bekijken het dagelijks en passen ons aan de situatie aan. Want dit is morgen niet voorbij, het zal economische invloed hebben maar er is zeker geen sprake van paniek. Tot nu toe is er gelukkig nog niemand ziek van onze personeelsleden, 31 van hen werken thuis. Onze vertegenwoordigers gaan niet op pad en wij ontvangen ook geen bezoekers. Overleg en contact onderhouden met elkaar gebeurt via Skype.

Dat zou uiteindelijk nog wel eens als bijkomende factor positief kunnen uitpakken, dat mensen de voordelen ondervinden van thuis werken.”

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 3 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 3 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 3 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 5 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 5 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 5 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 5 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 6 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 6 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 6 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 6 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 6 uur geleden