Logo brummensnieuws.nl
Hoek Illinckstraat/ Stuijvenburgchstraat
Hoek Illinckstraat/ Stuijvenburgchstraat

Nieuwbouw op de hoek Illinckstraat/ Stuijvenburgchstraat

EERBEEK - Op de hoek van de Illinckstraat/Styuvenburgchstraat komen acht appartementen met daaronder een commerciële ruimte van 370 vierkante meter. Aannemer Wilco Zweers dient deze week de aanvraag voor een bouwvergunning in bij de gemeente. Hij hoopt over een week of acht met de sloop van de panden ter plekke te kunnen beginnen, om plaats te maken voor de nieuwbouw.

De opstallen kwamen ruim dertien jaar geleden vrij, toen bakker Ten Veen besloot naar de andere kant van de Stuijvenburgchtraat te verhuizen en de daarnaast gevestigde Keurslager Van der Horst de activiteiten voortaan concentreerde op de Kloosterstraat. De gesloten panden raakten gaandeweg in verval en vormden bepaald geen aanwinst voor het winkelplein. Zweers is dan ook zeer blij dat de nieuwbouw nu kan beginnen. “Ik heb die panden ook dertien jaar geleden aangekocht, maar natuurlijk niet met de idee, ze zolang te laten liggen. We hebben tot driemaal toe een bouwplan ingediend en de gemeente wilde wel mee, maar we stuitten telkens op de beperkingen in het toen nog geldende bestemmingsplan.”

Door dat bestemmingsplan lagen de ontwikkelingen in grote delen van Eerbeek in de omgeving van de papierindustrie stil. Door de in het plan opgenomen (aangescherpte) milieuwetgeving bleek het zeer lastig om vrijkomende locaties binnen van de milieucontour van de papierfabrieken te benutten voor onder meer woningbouw en centrumfuncties als winkels. In 2018 stelde de raad echter een nieuw bestemmingsplan vast dat dat dergelijke ontwikkelingen wel mogelijk maakt.

Zweers: “Dat betekent dat we aan de slag kunnen. Ik hoop over acht weken te kunnen beginnen met de sloop. Het werk loopt dan min of meer gelijk op met de bouw van het herenhuis (verdeeld in drie woningen) aan de Illincktraat 4. Daar zijn we recent mee gestart. Dat perceel grenst ook aan dat van de voormalige bakker en slager. Dat is voordelig, want dan hebben we maar één bouwplaats tussen de beide projecten in”.

Voor het project aan de Illickstraat 4 is overigens de laatste hobbel genomen: een berekening van de stikstofuitstoot. Het project voldoet aan de eisen. In de nieuwbouw op de hoek komen acht appartementen van tussen 75 en 120 meter, onder meer bereikbaar via een lift. Twee ervan zijn penthousen met een dakterras. De woningen worden energieneutraal opgeleverd en zijn gasloos. Zweers verwacht dat de verkoop medio dit jaar (bij Best Living) van start gaat. Definitieve prijzen zijn nog niet bekend, maar de aannemer gaat uit van een meterprijs van tussen de 3.300 en 3.500 euro. De oplevering is voorzien in het tweede kwartaal 2021.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: