Walburgiskerk Zutphen
Walburgiskerk Zutphen Foto: T.Wengelaar

Boeken en papier fair

Algemeen

REGIO - Antiquarische en tweedehands boeken, prenten, oude schoolplaten,  tekeningen oude stadsplattegronden, boekbinden, historische drukkerij, taxatie boeken en postzegels, lezingen en alles wat met boeken en papier te maken heeft zijn de hoofdingredienten van de  Boeken & Papier Fair op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 van 11.00 – 17.00 uur in de prachtige Walburgiskerk in de historische Hanzestad  Zutpen.

Een unieke fair op een bijzondere locatie met 40 standhouders. De Walburgiskerk in Zutphen behoort tot de tien mooiste kerken van Nederland. Een onderdeel van de Walburgiskerk is de Librije, de unieke kettingbibliotheek, die in de periode van 1561 tot 1564 werd gebouwd.  De Librije is een openbare leeszaal uit de zestiende eeuw en de oudste bibliotheek van Nederland. De Librije is gebouwd van 1561 tot 1564, naar het model van de boekenzalen van twee Zutphense middeleeuwse kloosters. Een belangrijke doelstelling van De Librije was: de mensen voor het "ware" geloof te behouden door hen "goede" boeken te laten lezen. De Librije is op 29 februari en 1 maart in kleine groepjes te bezoeken met een gids. Hiervoor geldt een extra entreeprijs. Entree voor de Boeken-en Papier fair is €  2,50. Informatie: Stein Culturele Evenementen. info@henksteinvoort.nl  www.henksteinvoort.nl

Zaterdag 29 februari 15.00 uur, drs. Marc Roth lezing Noord Korea

In de lezing Noord-Korea: 'De verbeelde werkelijkheid' neemt Drs. Marc Roth uit Zutphen je mee naar het meest gesloten land ter wereld. Met zijn reisorganisatie 'Roth Spark Travel' organiseert hij reizen naar Noord-Korea, een land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bekijken mag. De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terecht komt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om 'buiten de gebaande paden' te gaan.In deze lezing geeft Marc een inkijkje in 'werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar 'verbeelde werkelijkheid'.De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea. 

Zondag 1 maart 15.00 uur, lezing stadsarchivaris Zutphen Michel Groothedde

De Sint-Walburgiskerk te Zutphen. Schatten en verhalen uit Zutphens oudste en grootste kerk. In de lezing wordt ingegaan op de verrassende archeologische vondsten die zijn gedaan tijdens de aanleg van de vloerverwarming in de Walburgiskerk in 2018. Het onderzoek wierp nieuw licht op de kwestie van de Romaanse voorganger van de kerk rond 11:00 uur. De archeologen kwamen veel meer te weten over het religieuze gebruik van de kerk in de middeleeuwen en na de Reformatie. Meest opvallend zijn de vele muntvondsten die te relateren zijn aan de rituelen in de kerk door de eeuwen heen.

Entree lezingen: € 7,50 incl. toegang tot de Boeken-en Papier Fair. Reserveringen: info@henksteinvoort.nl

Uit de krant

Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 12 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 12 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 13 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 14 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 14 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 14 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03