Afbeelding

Pinksterfestivalvoorbereidingen van start met nieuwe bestuursleden

Algemeen

BRUMMEN - De voorbereidingen voor het grootste evenement van Brummen zijn weer gestart. Het Pinksterfestival Brummen, dat dit jaar zijn 27e editie beleeft, wordt gehouden op 29, 30 en 31 mei en 1 juni. Vier dagen lang is het centrum van Brummen het middelpunt van feesten waarbij markten, culturele-, muzikale- en culinaire activiteiten de hoofdrol spelen.

Het Theater lokaal, de Theater Etappe, het Theaterdiner en de grote Pinkstermarkt zijn de steeds terugkerende  elementen van het Pinksterfestival. Ook de optredens van diverse bands op het marktplein zijn inmiddels een vast onderdeel geworden, evenals de straatartiesten tijdens de grote markt op de tweede Pinksterdag. De Shantykoren zullen weer van de partij zijn en de kunst- en boekenmarkten gaan zeker niet ontbreken. En zo is er nog veel meer waar de organisatie haar handen vol aan heeft om dit allemaal te realiseren.

Het Pinksterfestival is een evenement dat geheel gedragen wordt door vrijwilligers die zich belangeloos voor dit feest inzetten waar tienduizenden mensen op afkomen. Het is daarmee een trekker van regionale betekenis geworden.

Het huidige bestuur nam in 2016 de taken over van Joost en Marcella Dekkers die tot die tijd het voortouw namen bij de organisatie van het festival. Huidige voorzitter Paul Jolink en secretaris Marja Poldermans hebben aangegeven dat dit hun laatste jaar is dat zij zitting in het bestuur hebben. Penningmeester Jelke Bouma van Jumbo Brummen heeft vorig jaar het stokje al overgedragen aan John Coopmans die in het dagelijks leven een administratiekantoor in het Brummense runt.

De nieuwe voorzitter is Herman van Meerem, geen onbekende binnen de gemeente Brummen. Van Meerem komt uit het onderwijs waar hij ooit als onderwijzer begon. Velen zullen hem ook nog kennen uit de tijd dat hij directeur was van het Openbaar Onderwijs Brummen. Daarnaast is van Meerem politiek actief geweest als voorzitter van de het I.P.V. Over het Pinksterfestival zegt hij het volgende: "Het festival is een belangrijke regionale trekker voor Brummen. Belangrijk voor het toerisme maar ook voor de Brummenaren zelf. Samen met het bestuur en de vele vrijwilligers wil ik me ervoor inzetten dat het festival vernieuwend blijft en een gezonde financiële positie behoudt voor de continuïteit op de lange termijn."

Uit de krant

Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 20 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 20 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 22 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 22 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21