Logo brummensnieuws.nl

Pinksterfestivalvoorbereidingen van start met nieuwe bestuursleden

BRUMMEN - De voorbereidingen voor het grootste evenement van Brummen zijn weer gestart. Het Pinksterfestival Brummen, dat dit jaar zijn 27e editie beleeft, wordt gehouden op 29, 30 en 31 mei en 1 juni. Vier dagen lang is het centrum van Brummen het middelpunt van feesten waarbij markten, culturele-, muzikale- en culinaire activiteiten de hoofdrol spelen.

Het Theater lokaal, de Theater Etappe, het Theaterdiner en de grote Pinkstermarkt zijn de steeds terugkerende  elementen van het Pinksterfestival. Ook de optredens van diverse bands op het marktplein zijn inmiddels een vast onderdeel geworden, evenals de straatartiesten tijdens de grote markt op de tweede Pinksterdag. De Shantykoren zullen weer van de partij zijn en de kunst- en boekenmarkten gaan zeker niet ontbreken. En zo is er nog veel meer waar de organisatie haar handen vol aan heeft om dit allemaal te realiseren.

Het Pinksterfestival is een evenement dat geheel gedragen wordt door vrijwilligers die zich belangeloos voor dit feest inzetten waar tienduizenden mensen op afkomen. Het is daarmee een trekker van regionale betekenis geworden.

Het huidige bestuur nam in 2016 de taken over van Joost en Marcella Dekkers die tot die tijd het voortouw namen bij de organisatie van het festival. Huidige voorzitter Paul Jolink en secretaris Marja Poldermans hebben aangegeven dat dit hun laatste jaar is dat zij zitting in het bestuur hebben. Penningmeester Jelke Bouma van Jumbo Brummen heeft vorig jaar het stokje al overgedragen aan John Coopmans die in het dagelijks leven een administratiekantoor in het Brummense runt.

De nieuwe voorzitter is Herman van Meerem, geen onbekende binnen de gemeente Brummen. Van Meerem komt uit het onderwijs waar hij ooit als onderwijzer begon. Velen zullen hem ook nog kennen uit de tijd dat hij directeur was van het Openbaar Onderwijs Brummen. Daarnaast is van Meerem politiek actief geweest als voorzitter van de het I.P.V. Over het Pinksterfestival zegt hij het volgende: "Het festival is een belangrijke regionale trekker voor Brummen. Belangrijk voor het toerisme maar ook voor de Brummenaren zelf. Samen met het bestuur en de vele vrijwilligers wil ik me ervoor inzetten dat het festival vernieuwend blijft en een gezonde financiële positie behoudt voor de continuïteit op de lange termijn."

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: