Afbeelding

Knooppunt Mantelzorg presenteert een korte introductiefilm

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – 'Beelden zeggen meer dan woorden'. Met dat motto in gedachten heeft het Knooppunt Mantelzorg vandaag een korte film gelanceerd. Deze heeft als doel om alle inwoners in de gemeente Brummen te informeren over de ondersteuning die het knooppunt kan bieden. Maar ook tegelijkertijd een oproep aan mantelzorgers om niet te schromen om bij vragen vooral contact op te nemen met de consulenten van het Knooppunt: Ellen Lammersen en Karin van Aalst. Deze consulenten zijn samen het aanspreekpunt binnen het knooppunt. Zij bieden graag een luisterend oor en kunnen helpen bij het verlichten van de mantelzorgtaken. Zij zijn er speciaal voor alle mantelzorgers in onze gemeente.

Halverwege 2016 heeft de gemeente het Knooppunt Mantelzorg opgestart. Dit met als belangrijkste taak om de verbindende schakel te zijn voor alle partijen die te maken hebben met mantelzorg. Het knooppunt is daarom ook een netwerkconstructie van waaruit mantelzorgondersteuning in de gemeente Brummen zo breed mogelijk invulling krijgt. De uitvoering is ondergebracht bij Stichting Welzijn Brummen. Het knooppunt zoekt actief de samenwerking op met verschillende organisaties en professionals, zoals bijvoorbeeld scholen en huisartsen. Vanuit deze netwerkconstructie wordt er samen gewerkt om zo veel mogelijk op maat de ondersteuning te bieden die mantelzorgers nodig hebben. Maar ook worden er regelmatig leerzame workshops georganiseerd.

Ondersteuning op maat

Maar het Knooppunt Mantelzorg is er ook voor het directe contact met de mantelzorgers. Mantelzorgers in onze gemeente kunnen rekenen op ondersteuning via dit Knooppunt Mantelzorg. De beide consulenten helpen mantelzorgers graag bij het vinden van antwoorden die aansluiten bij de persoonlijke situatie en knelpunten die zich daarbij voordoen. Ellen en Karin geven informatie en advies. Dit doen zij zowel in de thuissituatie of als dat prettiger is op een andere locatie. Ook zijn er de vertrouwde gespreksgroepen (contactgroepen) waar je andere mantelzorgers ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. Vaak heb je maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen en krijg je door een ander weer nieuwe inzichten. De contactgroep is gratis en wordt begeleid door een mantelzorgconsulent. Aanmelden kan bij het knooppunt. Een andere vaste concrete activiteit van het Knooppunt Mantelzorg is het jaarlijks organiseren van de Dag van de Mantelzorg.

Meer weten?

Om goed op de hoogte te zijn van wat het knooppunt voor mantelzorgers kan betekenen, is het verstandig dat mantelzorgers zich kenbaar maken en zich bij het steunpunt aanmelden. Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar het mailadres mantelzorg@welzijnbrummen.nl. Of door te bellen naar telefoonnummer (0575) 56 19 88. Mantelzorgers kunnen zich ook inschrijven voor een speciale nieuwsbrief. Hierdoor blijven zo op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes. Aanmelden kan ook via de website www.mantelzorgbrummen.nl. En daar is vanaf vandaag dus ook de introductiefilm over het Knooppunt Mantelzorg te vinden!

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 09:00
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 09:00
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 09:00
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 09:00
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00