Logo brummensnieuws.nl
Proefavond bij Vrouwen Actief
Proefavond bij Vrouwen Actief

'Vrouwen Aktief' bakt voor kookboek

Proefavond bij Vrouwen Actief
Proefavond bij Vrouwen Actief

EMPE/ TONDEN - Vrouwen Aktief Empe-Tonden eo bestaat 10 jaar als zelfstandige vrouwenvereniging. Om dit te vieren wordt er door de leden een kookboek samengesteld. Vorige week was er een proefavond in 't Oortveld.

Het idee ontstond tijdens een bestuursvergadering. 'Om ons jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan wilden we iets organiseren, vertelt voorzitter Ria Bensink. We zaten wat te kletsen over de uitzending van Heel Holland Bakt en dachten, misschien is zoiets wel leuk!  De 120 leden werden uitgenodigd om een gerecht te maken en het recept in te leveren.

Op 4 februari was de proefavond. Er werden 22 gerechten gepresenteerd waaronder rijk gesorteerd gebak voor bij de koffie. Onder andere gezonde brownies, bokkenpootjestaart, Calvados Torte en flapjacks. Om keuzestress te voorkomen namen de dames van al het lekkers op het buffet een klein beetje. Net als in de volgende ronde, waar veel hartige gerechten te proeven waren, zoals boerenpaté, zalm- en spitskoolsalade, hartige champignons en meer rauwkost. Dat veel taarten ook lekker zijn om als toetje te eten bleek daarna. Gezond bananenbrood, Cheesecake met Italiaans tintje en een toetje met Cantuccinikoekjes.

De voorzitter was dik tevreden. 'Is toch geweldig, zo voor een eerste keer! En we hebben ook nog recepten gekregen van leden die er vanavond niet bij konden zijn. Alle gerechten zijn gefotografeerd, we gaan er binnenkort mee aan de slag.'   

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: