Logo brummensnieuws.nl

Hoogwater van IJssel trekt kijkers

Tonny Hoevers uit Dieren zet zich schrap tegen de wind. Foto: Marion Verhaaf
Tonny Hoevers uit Dieren zet zich schrap tegen de wind. Foto: Marion Verhaaf

BRUMMEN - Voor de inwoners van Brummen is het een bekend gezicht. De IJssel die buiten zijn oevers treedt en zo de uiterwaarden onder water zet. Afgelopen weekend was het hoogste punt bereikt en dat trok heel wat kijkers richting de IJssel.

In diverse media was het hoge water al aangekondigd. Er werden verschillende evenementen afgelast omdat de locatie bijvoorbeeld dicht bij de grote rivieren lag of juist een route door de uiterwaarden voerden. Binnen een paar dagen was het water van de IJssel in Brummen al behoorlijk gestegen. Zo kon uw verslaggeefster op vrijdag 7 februari nog het veer tussen Brummen en Bronkhorst bereiken, via de Bronkhorsterweg. Op zondag was deze weg al geheel overspoeld door het water van de IJssel en was het pontje intussen uit de vaart genomen.

Wandelen en foto's maken

Vele inwoners van Brummen trotseerden de wind van storm Ciara en namen een kijkje bij de ondergelopen uiterwaarden. Sommigen liepen er een stuk langs over het fietspad. Zich schrap zettend tegen de harde wind die het water alleen maar hoge opstuwde richting de dijken. Zo ook Tonny Hoevers uit het nabijgelegen Dieren. Samen met haar man reed zij langs de IJssel om te kijken waar ze mooie plaatjes kon maken. Even snel uit de auto bij de weg naar het pontje en vervolgens verder door Cortenoever om nog meer te kunnen schieten. In de loop van de week is het waterpeil van de IJssel al weer licht gaan zakken.

Meer berichten
 


Week 12

RECEPTIONISTDe oplossing voor week 9: