Logo brummensnieuws.nl

Groene speelplaats voor de St. Pancratiusschool

BRUMMEN - Basisschool St. Pancratius in Brummen ontwikkelt een groene speelplaats. Het plein wordt in verschillende fasen aangelegd. Naast een buitenlokaal komen er moestuinen, wordt er een motorische route aangelegd en staat er een waterpomp gepland. De afgelopen weken is er hard gewerkt.

Het was onder meer een grote wens van de leerlingenraad dat het oude duikelrek vervangen zou worden door twee nieuwe. Deze zijn afgelopen week onthuld door de leerlingenraad. Dit werd zeer enthousiast ontvangen door de overige leerlingen. De gemeente vervangt delen van de heg aan de Oude Eerbeekseweg zodat de leerlingen veiliger op het plein kunnen spelen. Ook zijn er bomen geplant: een plataan, een walnoot en een eik. De school wil de omgeving graag verder vergroenen en daarnaast ruimte bieden om ontdekkend en onderzoekend leren buiten mogelijk te maken. De komende tijd zal er gewerkt gaan worden aan een cognitief plein en moet het buitenlokaal met een kleine tribune, moestuinen en een waterpomp vorm krijgen.

Dank

De school bedankt de werkgroep met ouders die veel werk leveren om tot dit mooie plein te komen. Ook bedanken team, ouders en leerlingen de gemeente Brummen voor de hulp bij het vervangen van slechte stukken heg en het planten van de bomen.

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: