Logo brummensnieuws.nl

Winters concert Brummense mannen in Arnhem

REGIO -  Zaterdag 19 januari trad het Brummens Mannenkoor drie keer in het kerkje van het Openluchtmuseum in Arnhem op. Het kleine Zeeuwse kerkje bood het koor én een flink aantal luisteraars een mooi decor  voor de samenzang. Het museum had als thema "Winter in het Openluchtmuseum".  De ijsbaan en koek en zopie gaf het een warm gevoel in Arnhem.

Vier keer eerder verzorgde het mannenkoor een optreden in het museum, maar dit keer was het spannend. Na eerst te zijn uitgeloot bleek een ander koor niet te kunnen en konden de Brummenaren alsnog optreden. "Een mooie traditie, maar wel wat later in het jaar dan de eerdere jaren. De vorige keren was het telkens rond de kerst, of net na oud en nieuw. Dan hebben mensen nog vakantie en is het iets drukker" aldus Fred Groot Nibbelink, de woordvoerder van het koor. Bij het eerste optreden was de kerk voor driekwart gevuld, de optredens daarna liep de kerk lekker vol.

Tijdens drie korte concerten werden vlotte, herkenbare liedjes gezongen. 'Blowing in de wind' van Bob Dylan met mondharmonica begeleiding van Ab Vriezekolk en 'Halleluja' van Leonard Cohen vielen in de smaak. Ook Nederlandse liederen zoals 'Ik zou wel eens willen weten' van Jules de Korte werd gezongen, en de Boudewijn de Groot medley als slotstuk kreeg veel bijval van het aanwezige publiek. Henriëtte Hansma dirigeerde het koor en pianist Gerard Geurts verzorgde de begeleiding.

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: