Logo brummensnieuws.nl

Financieel Veilig Ouder Worden, startbijeenkomst 5 februari

BRUMMEN/ EERBEEK - Afgelopen week hebben zo'n 150 personen en organisaties een uitnodiging gehad om deel te nemen aan de startbijeenkomst. Een bijeenkomst die er voor moet zorgen dat we krachten gaan bundelen om ervoor te zorgen dat ouderen in onze gemeente financieel veilig ouder kunnen worden. Een aantal personen hebben dit initiatief genomen en bereiden de oprichting van de 'Lokale Alliantie Brummen' voor. In zo'n alliantie, waarvan er al meerdere in Nederland actief zijn, werken allerlei partners die zich bekommeren om het welzijn van ouderen, samen. Om ook daadwerkelijk in de gemeente Brummen zo'n samenwerkingsinitiatief van de grond te krijgen, vindt op woensdag 5 februari om 16.00 uur de startbijeenkomst plaats.

De werkgroep die het initiatief heeft genomen om een Lokale Alliantie in onze gemeente van de grond te krijgen bestaat uit Bert Nijborg, Sonja Leemkuil, Liesbeth Wolff en Gineke Breuer. Zij hebben de heer Oscar Balkenende bereid gevonden om de bijeenkomst op 5 februari te begeleiden. Balkenende is e´e´n van de initiatiefnemers van de landelijke beweging om de samenwerking tussen partijen die zich om het welzijn van ouderen bekommeren, te laten samenwerken. Hij zal het gesprek tijdens de startbijeenkomst leiden en daarbij de centrale vraag stellen hoe we ouderen en andere kwetsbare inwoners in de gemeente Brummen kunnen helpen om hun financie¨n en veiligheid goed te organiseren. Ouderen hebben het recht om ook financieel veilig ouder te worden. Door de krachten te bundelen kunnen we samen me´e´r bereiken en ouderen beter voorlichten en beschermen.

?

Graag vooraf aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 16.00 uur. vanaf 15.45 uur staat de koffie klaar. De verwachting is dat de bijeenkomst tot 18.00 uur duurt. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en denkt u wel een bijdrage te kunnen leveren aan de totstandkoming van de Lokale Alliantie Brummen? Laat dit dan vooraf even weten aan de voorbereidingsgroep. Bel de heer Nijborg via telefoonnummer 06-40123475 of mail naar het mailadres lokalealliantiebrummen@gmail.com.

?

Brede allianties

De Lokale Alliantie komt voort uit een landelijke campagne van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze brede alliantie werken allerlei partijen op nationaal gebied samen. Denk aan Veilig Thuis, notarissen, wijkverpleging, bewindvoerders, politie, huishoudelijke hulp, advocaten, ouderenbonden, mentoren, gemeenten en banken. Dat allemaal vanuit een centraal doel, namelijk ervoor zorgen dat ouderen financieel veilig ouder kunnen worden. In Nederland zijn al meerdere lokale allianties actief of in oprichting. Ook in de gemeente is er nu dus een initiatief om met deze partijen om tafel te gaan om te bezien hoe wij onze ouderen kunnen voorlichten en ondersteunen.

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: