Afbeelding

Financieel Veilig Ouder Worden, startbijeenkomst 5 februari

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK - Afgelopen week hebben zo'n 150 personen en organisaties een uitnodiging gehad om deel te nemen aan de startbijeenkomst. Een bijeenkomst die er voor moet zorgen dat we krachten gaan bundelen om ervoor te zorgen dat ouderen in onze gemeente financieel veilig ouder kunnen worden. Een aantal personen hebben dit initiatief genomen en bereiden de oprichting van de 'Lokale Alliantie Brummen' voor. In zo'n alliantie, waarvan er al meerdere in Nederland actief zijn, werken allerlei partners die zich bekommeren om het welzijn van ouderen, samen. Om ook daadwerkelijk in de gemeente Brummen zo'n samenwerkingsinitiatief van de grond te krijgen, vindt op woensdag 5 februari om 16.00 uur de startbijeenkomst plaats.

De werkgroep die het initiatief heeft genomen om een Lokale Alliantie in onze gemeente van de grond te krijgen bestaat uit Bert Nijborg, Sonja Leemkuil, Liesbeth Wolff en Gineke Breuer. Zij hebben de heer Oscar Balkenende bereid gevonden om de bijeenkomst op 5 februari te begeleiden. Balkenende is e´e´n van de initiatiefnemers van de landelijke beweging om de samenwerking tussen partijen die zich om het welzijn van ouderen bekommeren, te laten samenwerken. Hij zal het gesprek tijdens de startbijeenkomst leiden en daarbij de centrale vraag stellen hoe we ouderen en andere kwetsbare inwoners in de gemeente Brummen kunnen helpen om hun financie¨n en veiligheid goed te organiseren. Ouderen hebben het recht om ook financieel veilig ouder te worden. Door de krachten te bundelen kunnen we samen me´e´r bereiken en ouderen beter voorlichten en beschermen.

?

Graag vooraf aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 16.00 uur. vanaf 15.45 uur staat de koffie klaar. De verwachting is dat de bijeenkomst tot 18.00 uur duurt. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en denkt u wel een bijdrage te kunnen leveren aan de totstandkoming van de Lokale Alliantie Brummen? Laat dit dan vooraf even weten aan de voorbereidingsgroep. Bel de heer Nijborg via telefoonnummer 06-40123475 of mail naar het mailadres lokalealliantiebrummen@gmail.com.

?

Brede allianties

De Lokale Alliantie komt voort uit een landelijke campagne van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze brede alliantie werken allerlei partijen op nationaal gebied samen. Denk aan Veilig Thuis, notarissen, wijkverpleging, bewindvoerders, politie, huishoudelijke hulp, advocaten, ouderenbonden, mentoren, gemeenten en banken. Dat allemaal vanuit een centraal doel, namelijk ervoor zorgen dat ouderen financieel veilig ouder kunnen worden. In Nederland zijn al meerdere lokale allianties actief of in oprichting. Ook in de gemeente is er nu dus een initiatief om met deze partijen om tafel te gaan om te bezien hoe wij onze ouderen kunnen voorlichten en ondersteunen.

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00