Logo brummensnieuws.nl

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen (ECL)

LOENEN - De Energie Coöperatie Loenen (ECL) staat in de startblokken voor de realisatie van het eerste grote zonnedak in Loenen.  Op het dak van Distributiecentrum Thomassen in Loenen komen ongeveer 3000 zonnepanelen te liggen.  Om het project te kunnen realiseren, is ECL van plan een fondsenwerving onder de leden van ECL te starten.

Met het project is in totaal een bedrag van 690.000 euro gemoeid waarvan 80% wordt gefinancierd via de bank en 20% via deelname van de leden van de coöperatie. Het dak produceert, afhankelijk van het aantal zonne-uren ongeveer 700 MW. De verwachting is dat het project nog in 2020 van start gaat. Met het zonnedak en de al geïnstalleerde zonnepanelen in Loenen is het mogelijk meer dan helft van de elektriciteitsbehoefte van Loenen lokaal op te wekken.

Op woensdag 22 januari houdt de Energie Coöperatie Loenen haar tweede Algemene Ledenvergadering in de Bruisbeek. Tijdens deze vergadering zal een toelichting worden gegeven op de plannen van het zonnedak. Leden van de coöperatie kunnen vanaf 22 januari zich inschrijven om dit project mee te financieren.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 2

In week 2 was er geen puzzelDe oplossing voor week 36: