Logo brummensnieuws.nl

Buurtbusvereniging Brummen Leuvenheim vervoerde 21.170 passagiers!

LEUVENHEIM - Tijdens de bijzonder goed bezochte nieuwjaarsreceptie van de Buurtbusvereniging Brummen Leuvenheim (BBL) opende voorzitter Rein Put met de gebruikelijke nieuwjaarswensen en een aantal  mededelingen van huishoudelijke aard. Om vervolgens met een blik op de nabije toekomst te vermelden dat de nieuwe buurtbussen welke eind 2020 worden aangeschaft, geen gebruik meer maken van fossiele brandstof. Die bussen zijn dan van het merk Volkswagen, type Crafter en voorzien van elektrische motoren.

Vervolgens kwam voorzitter Put met wel heel positief "nieuws" en wel het feit dat de BBL  1 februari a.s. 12 ½ jaar bestaat. En in die jaren( ruim) 278.200 passagiers heeft vervoerd. Van de 14 buurtbusverenigingen op de Veluwe staat de BBL met 21.170 vervoerde passagiers  in het jaaroverzicht 2019 van vervoersmaatschappij Syntus op een eervolle 2e plek.  Hetgeen maar weer eens "nut en noodzaak" van deze buslijn duidelijk onderschrijft. Hulde dan ook voor onze enthousiaste chauffeurs, die 6 dagen van de week de "exploitatie" van deze lijn mogelijk maken.

Tenslotte kon voorzitter Put, tot zijn grote tevredenheid, Henk Brummelman en Bart Kablau feliciteren met het feit dat ze geslaagd waren voor een verplichte rijtest. Sinds vorig jaar is namelijk de maximum leeftijd voor buurtbuschauffeur verhoogd van 74 naar 77 jaar. Betrokkenen moeten dan wel met goed gevolg een door Syntus afgenomen rijtest afleggen. Beiden mochten als bewijs het bijbehorende certificaat in ontvangst nemen.

Onder het genot van een Chinees buffet en een drankje werd de avond nog geruime tijd gezellig voortgezet waarbij alle leden ter gelegenheid van het jubileum nog een bruikbaar cadeautje ontvingen. Als eerste mocht het oudste lid  ( Frits Materman) dit presentje in ontvangst nemen.

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: