Logo brummensnieuws.nl

Het gaat stil worden op het Marktplein

Frank van der Heide staat nog enkele weken in de keuken en achter de bar van 't Kromhout. Foto: Marion Verhaaf
Frank van der Heide staat nog enkele weken in de keuken en achter de bar van 't Kromhout. Foto: Marion Verhaaf

BRUMMEN - Na de brand in oktober zijn er drie ondernemers verdwenen van het Marktplein. De Blokker, de bakker en de Kwalitaria. Het pand van de bakker is helemaal gesloopt, wat hier en met de andere panden nu gaat gebeuren, is nog onzeker. Onlangs kondigde Frank van der Heide, uitbater van Grandcafé 't Kromhout in Brummen, aan de deuren te sluiten en aan een nieuwe uitdaging te gaan beginnen.

Van der Heide kreeg namelijk het aanbod om bedrijfsleider en chef-kok te worden bij Restaurant De Luchte in Spankeren. Dat hij zijn hele team mag meenemen, gaf voor hem de doorslag. Tijd voor een nieuwe uitdaging, dat was wat er door het hoofd van Frank van der Heide spookte. De situatie bij 't Kromhout is in de afgelopen twee jaar niet veranderd. Een koper was nog steeds niet gevonden en nu sluit hij definitief de deuren. Voor velen werd 't Kromhout een plek van samenkomen, een hapje en een drankje doen maar vooral vanwege de gezelligheid. Een echte ontmoetingsplek van het dorp. Al vanaf de start had hij een vast klantenkring en die werd alleen maar steeds verder uitgebreid. Hij heeft er altijd met volle teugen van genoten en dat had hij zeker niet willen missen. "Ik kies nu voor mezelf en het was wel moeilijk, maar het voorstel was zo mooi! Ik krijg carte blanche om er mijn zaak van te maken. Bovendien is het een unieke situatie dat ik daarbij mij hele team mag meenemen!" aldus een enthousiaste Van der Heide. Er zijn al diverse gesprekken geweest en afspraken gemaakt. In De Luchte zal hij een grotere keuken tot zijn beschikking hebben en daar is hij nu al verliefd op. Bovendien is het zo dat er dan meer mensen komen werken. "We gaan er werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die betrekken we in de werkzaamheden." Wat velen niet weten, is dat juist De Luchte de plek is waar Van der Heide zijn eerste echte horecabaan had, destijds nog onder familie Le Roy. "Dus eigenlijk terug op het oude nest, heb er bijna 2,5 jaar gewerkt en toen was het ook al zoals hier. Hij had al snel een unieke band met de vaste gasten. Wat hem vooral aantrekt in de overstap is het feit dat hij nu niet meer de eindverantwoordelijke is voor het bedrijf. "Het zal me wat meer rust geven en als de deur dichtgaat achter me, is die ook echt dicht." Het volgende wil hij graag nog toevoegen: "Ik ben dankbaar voor de mooie jaren ondernemen in het dorp en hoop dat men straks een vorkje komt prikken op de nieuwe locatie in Spankeren!" aldus Van der Heide. Op 31 januari wordt groots afgesloten met een Amsterdamse avond.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 2

In week 2 was er geen puzzelDe oplossing voor week 36: