Afbeelding

INGEZONDEN - Keren oude tijden terug?

Algemeen

Ingezonden - In het jaar 2000 werden in sporthal 'De Bhoele' al Silvesterfeesten gehouden. Toen telde de organisatie, de Stichting Welzijn Brummen (SWB), zo'n 700 tot 800 bezoekers in de nacht van 31 december 1999 op 1 januari 2000. De SWB had zo'n 40 vrijwilligers ingelijfd om de jongelui o.a. van muziek, een drankje en een hapje te voorzien. De ingehuurde beveiliging hoefde niet of nauwelijks in te grijpen. Van de kosten nam de gemeente Brummen een deel voor haar rekening. Ook de plaatselijke middenstand droeg haar steentje bij. Met 40 vrijwilligers en entreegeld kreeg de SWB alles rond. De politie keek op afstand toe. Rondom de sporthal geen onvertogen woord. Dit terwijl er tijdens dit feest, naast een groot aantal snacks, maar liefst 1.000 liter bier, 250 liter frisdrank en 50 liter wijn werd geconsumeerd. Dat was het mooie nieuwjaarsfeest 2000, nu geschiedenis.

Nu, twintig jaar later: Tijdens de nieuwjaarstoespraak op 2 januari jongstleden door de besnorde burgemeester Alex van Hedel sprak hij van een ondersteuning richting de jeugd van Brummen, om wederom met elkaar zo'n feest te organiseren. "Ik nodig de jeugd (25 stuks) uit om samen met mij en de jongerenwerker van de SWB voor de volgende jaarwisseling letterlijk en figuurlijk een 'knalfeest' te organiseren. Ik heb hierbij slechts één voorwaarde. Diegenen die mee willen organiseren verbinden zich aan het bijwonen van 5 gezellige workshops over democratie, politiek en bestuur, onder leiding van diezelfde snor", zei hij toen. Een prachtig aanbod van onze burgervader. Het woord is nu aan de Brummense jeugd. Na het succes van 2000 kan er nu ook witte rook uit de schoorsteen komen. De feestvierders van toen kunnen zich nu opgeven als vrijwilliger om de huidige jeugd dit feestje te gunnen. Om zo'n groot publiek te kunnen ontvangen is de Eerbeekse sporthal een uitstekende locatie! Bovendien kan er naast dit gebouw op de gronden van Last Gear om 00.00 uur een prachtig professioneel vuurwerk worden afgestoken. Hierdoor worden buurten gevrijwaard van storend straatvuil en een week lang stank- en geluidsoverlast, met soms ernstige verwondingen als vervolg. Organiseer een veilige fietsroute vanaf Brummen en Hall richting de sporthal in Eerbeek door patrouillerende ouders en het feest kan beginnen. Oude tijden kunnen herleven!  Onze Alex zij met u.

Bruno.

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00