Afbeelding

Gecombineerd raadsforum trapt nieuw vergaderjaar af

Gemeentenieuws

BRUMMEN - Donderdagavond 9 januari 2020 bent u van harte welkom in het gemeentehuis in Brummen om het gemeenteraadsforum bij te wonen. Omdat het aantal onderwerpen beperkt is, worden de gebruikelijke twee raadsfora deze keer gecombineerd. Het forum start om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u binnenkort raadplegen op de gemeentelijke website www.brummen.nl. Ook kunt u dan een gratis exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis, het Servicepunt in Eerbeek of het overheidsinformatiepunt in de bibliotheek in Eerbeek en Brummen. Het gecombineerde raadsforum Ruimte/Bestuur/Samenleving/Financiën begint met enkele vaste agendapunten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat, de informatieverstrekking door de portefeuillehouders en de algemene vragenronde. Ook staat de lijst van ingekomen en te verzenden stukken op de agenda.

Raadsvoorstellen
Het forum buigt zich op 9 januari over vijf raadsvoorstellen. Zo vraagt het college de gemeenteraad de (paraplu)bestemmingsplan Archeologie vast te stellen. Daarnaast wordt het voorstel besproken om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen. Het derde inhoudelijke voorstel dat op de agenda van het januariforum staat is de verordening die is gericht op de ondergrondse infrastructuur (AVOI). De gemeenteraad krijgt ook het voorstel onder ogen om een tweede lid en een plaatsvervangend lid aan te wijzen voor de regioraad van de Regio Stedendriehoek. Dit is nodig omdat de samenstelling van het college in november is gewijzigd en daardoor nieuwe bestuurders voorgedragen moeten worden. Tot slot bevat de agenda ook een voorstel om grond nabij het perceel Stuijvenburchstraat 139 in Eerbeek aan de openbaarheid te onttrekken. Dit om twee parkeerplaatsen voor aanwonenden mogelijk te maken.

Over het raadsforum
Elke maand houdt de gemeenteraad van Brummen forumbijeenkomsten op het gebied van onder meer ruimte, samenleving, financiën en bestuur. Met deze fora willen de raadsleden informatie vergaren, waarmee de zeven politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de raadsvergadering. Iedereen is dan ook welkom om het forum bij te wonen en mee te praten over de onderwerpen of voorstellen die op de agenda van het forum staan. Dit kan tijdens de vragenronde bij het forum waarvoor het onderwerp geagendeerd. Inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die het spreekrecht willen gebruiken voor een onderwerp dat niet op de agenda staat, kunnen dit ook doen tijdens een forum. Neem dan tijdig contact op met de griffie. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 14 minuten geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 3 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 4 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 4 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 23 uur geleden
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen gisteren
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20