Logo brummensnieuws.nl

Cursus 'Het Verhalentheater' voor 60-plussers

BRUMMEN - Nog voordat mensen konden schrijven, vertelden ze elkaar verhalen. Door een verhaal te vertellen, beland je in een magische wereld, waar alles mogelijk is. Theatermaakster Marij Verhaevert organiseert bij Stichting Welzijn Brummen de cursus 'Het Verhalentheater' voor 60-plussers. De deelnemers gaan op zoek naar een verhaal om met een publiek te delen. In de cursus worden er spelelementen verkend, waarmee je het verhaal levend kan maken.
Hoe creëer je spanning en dynamiek? Wanneer gaat het publiek jou met nieuwsgierigheid volgen? Wanneer wordt vertellen verrassend voor zowel de mensen die naar je luisteren als voor jezelf? De deelnemers ervaren hoe het vertellen binnen een duidelijk kader en rode draad een bron van inspiratie en creativiteit kan openen. In deze cursus wordt er in 5 maandagochtenden toegewerkt naar de presentatie van een verhaal. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers, waardoor er veel tijd en ruimte is voor de verdieping van ieders vertelkunst. Marij maakt al vele jaren theater en studeerde aan de acteursopleiding ArtEZ in Arnhem.

Wanneer: van 10.00 tot 12.00 uur op de volgende data:

  • 13 januari 2020
  • 27 januari 2020
  • 3 februari 2020
  • 17 februari 2020
  • 24 februari 2020

Waar: Plein 5 Graaf van Limburg, Stirumplein 5, Brummen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar theaterspel@live.nl of te bellen met 06-38282606. Meer informatie over 'Het Verhalentheater' vind je op de website www.theaterspel.nu

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: