Logo brummensnieuws.nl

Sportcentrum Hippmann in andere handen

BRUMMEN - De keus om te stoppen met hun goedlopende Sportcentrum Hippmann kwam voor Gert Hippmann en Fien Seegers iets sneller dan gedacht. Duidelijk was dat hun kinderen het niet zouden voortzetten en dus werd gezocht naar andere kandidaten. Die hebben zij, na hulp van een expert in bedrijfsovernames, redelijk snel gevonden in Jaap en Gerdien Hesselink, eigenaren van Indoor Sport Vorden.

Terugkijkend op hun prille begin in 1980, vertellen Gert en Fien over hun start met judolessen in Steenderen en later met fitness in Hengelo. In 1985 was de start in Brummen in de Draak/Bliksem met 100 m2, dat werd al snel te klein omdat het ledenaantal behoorlijk groeide. De volgende plek werd gevonden aan de Mercuriusweg in Brummen en daar werd steeds weer uitgebreid wat ruimtes betreft. Want ook hier groeide het ledenaantal. In Hengelo waren ze al gestopt.

Eind jaren '90 werd besloten een nieuw pand te gaan bouwen en dat in te richten naar hun eigen ideeën. Zo werd op 1 januari 2000 het huidige Sportcentrum Hippmann Brummen een feit. "We zitten hier nu dus precies 20 jaar," zegt Fien Seegers. "We hebben hier altijd met veel plezier gewerkt en een goed contact onderhouden met onze klanten," vult Hippmann aan. Op de vraag wat zij nu zelf gaan doen straks, zeggen beiden nog geen concrete toekomstplannen te hebben. "Het moet even landen straks en we zien wel wat we gaan doen met de tijd," zegt Fien Seegers. "We zullen onze leden zeker erg gaan missen, we hebben immers al 30 jaar met hen gedeeld. Jaap en Gerdien begeleiden we in het begin nog even, aan hun enthousiasme zal het niet liggen. We hopen dat het hen net zo goed gaat."

Jaap en Gerdien Hesselink

De nieuwe eigenaren hebben hun sporen reeds verdiend in de sportwereld. Rond 1984 zijn zij gestart met hun sportschool. Zij draaien sinds 2013 Indoor Sport Vorden en waren op zoek naar uitbreiding. Zo kwam de sportschool in Brummen op hun pad en na een aantal gesprekken over en weer is de overname een feit geworden. "Het matched goed bij onze werkwijze in Vorden en zo zijn er meerdere raakvlakken. De identiteit van dit centrum zal dan ook behouden blijven. Wel komt onze huisstijl erin en gaan we moderniseren. Dat zullen jullie zien in 2020, wij hebben er zin in!" aldus een enthousiaste Jaap Hesselink.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 19 januari kunt u tussen 14.00-16.00 uur afscheid nemen van Fien en Gert en ook meteen gaan kennismaken met Jaap en Gerdien Hesselink. Locatie: Sportcentrum Hippmann, L.R. Beijnenlaan 20a in Brummen.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: