Logo brummensnieuws.nl

Indrukwekkend optreden koren in Vaassen

REGIO - De koren Timeless uit Vaassen, Rubato uit Apeldoorn en Con Spirito uit Loenen/Eerbeek hebben afgelopen zondag, 8 december een optreden in de H. Martinuskerk in Vaassen gegeven en kijken daar met voldoening op terug.

In deze sfeervolle kerk met een geweldige akoestiek haalde dirigent Corné de Haan het beste uit alle zangers boven. Je kon zien en horen dat niet alleen zij, maar dat ook de toehoorders genoten van het gloedvolle optreden. Het optreden werd instrumentaal begonnen met Irene de Haan op piano en Anna Lesterhuis op cello. Zij speelden The Rose van Ola Gjeilo, waarmee de prettige toon meteen gezet werd voor de rest van de middag. Verder hebben zij de koren prachtig begeleid en nog twee solopartijen gespeeld, waarbij vooral Imagine van John Lennon prettig en bekend in het gehoor lag.

De koorzang werd afgewisseld met een adventsvertelling "Instrument van vrede". Hans van Driel uit Loenen is deze rol op het lijf geschreven. Met zijn prettige stem, timing en intonatie wist hij vele toehoorder te boeien. Het verhaal leende zich er uitstekend voor om duidelijk te maken, dat wij, mensen, uiteindelijk zelf een instrument van vrede kunnen en mogen zijn.

Het repertoire van het koor was zeer divers, wat het luisteren extra aantrekkelijk maakte. Een greep uit de liederen: Ave Maria van Gulio Caccini, het Benedictus van Karl Jenkins, waarbij de stemmen van de sopranen letterlijk tot grote hoogte stegen. Ook het lastig te zingen Dirait-On van Morten Lauridsen kwam uitstekend tot zijn recht. Tot slot werd Dona Nobis Pacem van Mozart uitgevoerd, een waardige afsluiting.

Dit alles was niet mogelijk was geweest zonder de bezielende leiding van Corné de Haan, die niet alleen het concept voor deze uitvoering bedacht, maar zich opnieuw als uitstekende dirigent manifesteerde. Het bracht iedereen al in kerststemming!

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: