Logo brummensnieuws.nl

Santa Run in Brummen: ren mee voor het goede doel!

BRUMMEN - Op 21 december organiseren Bertine Lentink Food & Sport Coach, Sportkompas en Top Motion Gelderland de Santa Run: een sponsorloop voor kinderen én volwassenen in het kader van Serious Request. De gehele opbrengst van de run zal samen met de opbrengst van het Glazenhuis van RTV Veluwezoom overhandigd worden aan de dj's van 3FM. Zij worden die avond rond 22:00 uur verwacht op het Marktplein te Brummen.

Het initiatief voor de Santa Run ontstond naar een idee van Bertine Lentink. "Toen ik zag dat de dj's van 3FM in hun wandeltocht ook door Brummen komen dacht ik: daar moeten we iets mee doen!" Ze sloeg de handen ineen met Jacco Willems en Guus Beking van Top Motion Gelderland en Yolanda Jansen van Sportkompas. Dat er iets sportiefs georganiseerd zou worden stond natuurlijk buiten kijf. Het idee voor een Santa Run was toen snel geboren. "Voor de kerstsfeer is het toegestaan om je uit te dossen als kerstman, kerstvrouw of rendier, maar dat is niet verplicht," aldus Bertine. "Het enige wat we willen is zoveel mogelijk mensen aan het rennen krijgen voor Serious Request. We hopen op een mooie opkomst!"

Wat houdt de Santa Run in?

De Santa Run bestaat uit twee onderdelen: één voor kinderen en één voor volwassenen. Voor de kinderen is er een sponsorloop van 1 kilometer, deze start om 20:00 uur. De start en finish zijn op het Marktplein te Brummen. Uiteraard is het de bedoeling dat de kinderen zich zoveel mogelijk laten sponsoren voor het goede doel. Het gesponsorde geld kunnen zij vooraf inleveren bij de wedstrijdtafel. De sponsorlijsten voor deze loop worden uitgedeeld via de scholen.

Bovendien zijn er voor de kinderen prijzen te verdienen. De drie snelste meisjes en de drie snelste jongens én het kind met het meeste sponsorgeld krijgen een mooie prijs. Wat dat is, blijft nog heel even geheim…

Daarnaast is er de loop voor volwassenen. Zij rennen 5 rondes en leggen in totaal een afstand van 5 kilometer af, de start en finish zijn op het Marktplein te Brummen. Deze run start om 20:30 uur. Het inschrijfgeld is € 10 en ook de volwassenen kunnen sponsorgeld meebrengen. Degene die het grootste sponsorbedrag meebrengt én de drie snelste heren en drie snelste dames zullen bovendien een prijs krijgen. Kortom: genoeg reden om je vandaag nog in te schrijven en mee te lopen voor het goede doel. Inschrijven voor de Santa Run kan via www.stichtingsportkompas.nl/activiteiten, klik op Santa Run en schrijf je in via de bijbehorende link.

Wat is Serious Request?

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie, georganiseerd door radiozender NPO 3FM. Dit jaar leggen de 3FM dj's een wandeltocht van Goes naar Groningen af om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goede-doelen-project van het Rode Kruis. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van mensenhandel.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: