Logo brummensnieuws.nl
Het winnende damesteam Beekbergen. Foto: YVONNE TE WINKEL
Het winnende damesteam Beekbergen. Foto: YVONNE TE WINKEL

Kletsnat ouwe lullen toernooi

Het winnende damesteam Beekbergen. Foto: YVONNE TE WINKEL
Het winnende damesteam Beekbergen. Foto: YVONNE TE WINKEL

EERBEEK - Op de velden van de Eerbeekse Boys werd vrijdagavond een 'ouwe lullen' voetbaltoernooi gespeeld. De minimum leeftijd van de deelnemers was 30 jaar. Voor het eerst deden er ook dames mee.

Het toernooi werd georganiseerd door vijf vrienden; Frank Tieltjes, Ernst Reijn, Nino Cavallaro, Rob van Zeeland en Patrick Buurkes. De teams waarmee zij in een veteranencompetitie spelen organiseren elk jaar een toernooi en de mannen besloten hier een damescompetitie aan toe te voegen. De belangstelling was groot. "We moesten al snel aan de rem trekken. Je hebt maar zoveel kleedkamers en velden met verlichting." Er speelden acht mannen en acht damesteams mee. Er werd gespeeld op half veld, 7 tegen 7. Het weer was slecht, de regen bleef aanhouden en het waaide flink. "Na drie wedstrijden was ik zo koud dat ik blij was dat ik onder de warme douche kon" vertelt Yvonne. Voetbalkleedkamers zijn niet echt vrouwvriendelijk, vaak geen stopcontact voor een föhn of een fatsoenlijke spiegel. Daarom was er een kaptafel gecreëerd in de hal met föhn, speldjes en knipjes.  

De damesfinale ging tussen Warnsveld en Beekbergen. In elk team speelden een aantal dames jonger dan 30 jaar mee. In team Beekbergen zaten wel erg veel jonge speelsters en zij trokken dus aan het langste eind. Bij de heren won Zvv'56. De avond werd feestelijk afgesloten met muziek en een verloting, mogelijk gemaakt door veel lokale winkeliers.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: