Logo brummensnieuws.nl

Officiële opening kunstproject viaduct N348

Street-art kunstenares Rosalie de Graaf aan het werk.
Street-art kunstenares Rosalie de Graaf aan het werk.

BRUMMEN - Op zondag 15 december om 13.00 uur opent burgemeester Alex van Hedel het kunstproject bij het viaduct aan de Cortenoeverseweg in Brummen. Het project van de Dorpsraad Brummen heeft gezorgd voor een nieuwe uitstraling van deze poort naar Brummen, de IJsselvallei én de Achterhoek. Een voorheen grauwe plek is nu een waardige binnenkomst van het dorp voor inwoners en bezoekers.

Het kunstproject kwam in de afgelopen twee jaar tot stand met inzet vanuit de Brummense gemeenschap. Na het maken van afspraken met de provincie Gelderland en de gemeente Brummen, werd het benodigde geld ingezameld. Dit ging via een succesvolle crowdfundingcampagne onder de inwoners en bijdragen van verschillende fondsen, organisaties en (lokale) ondernemers. Street-art kunstenares Rosalie de Graaf maakte een kunstwerk op één zijde. Dorpsdichter EVA schreef een toepasselijk gedicht voor de andere kant. De afgelopen maanden hielpen onder andere enthousiaste dorpsbewoners, leerlingen van 2 basisscholen en mensen van de zorgboerderij Cortenoever bij het mooier maken de plek.

Kom ook naar de opening!

Op 15 december viert de Dorpsraad Brummen de afronding van het kunstproject. Bij het viaduct is er om 13.00 uur een feestelijk moment met een hapje en drankje, muziek én de opening door burgemeester Alex van Hedel. Iedereen is van harte welkom om het resultaat nog eens rustig en van dichtbij te komen bekijken. Belangstellenden worden verzocht om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen. Bij het viaduct is tijdens de opening geen plek om de auto te parkeren.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: