Logo brummensnieuws.nl

Midwinterconcert het Rhedens Rozendaal

REGIO - Donderdag 12 december verzorgen leerlingen van de vóórexamen- en eindexamenklas muziek de eerste podium-avond, het midwinterconcert. Een muzikale avond van Het Rhedens in Rozendaal met prachtige klassieke en moderne muziek.

Het uitgangspunt is dat de muziek akoestisch (zonder elektrische versterking) wordt uitgevoerd. Speciaal voor deze avond wordt er een vleugel gehuurd. Het is dus dé gelegenheid om het meer klassieke repertoire te spelen. Maar het mag ook modern zijn. Ook leerlingen die geen deel uitmaken van de muziekgroep mogen een bijdrage leveren aan de podium-avond. De vaardigheden van de muziekleerlingen worden op deskundige wijze beoordeeld door gecommitteerden. De bovenbouwleerlingen muziek krijgen namelijk een cijfer voor hun examendossier.

Goede doel

Deze avond staat ook in het teken van het goede doel van Het Rhedens Rozendaal, namelijk SOS Kinderdorpen. Een goed doel dat hulp biedt aan kwetsbare kinderen in 136 landen en gebieden. Het Rhedens sponsort al sinds 1971 veel kinderen in een SOS Kinderdorp in India. Er worden deze avond door leerlingen zelf gebakken taart, cake, muffins en ander lekkers verkocht (€0,50). Ook de opbrengst van de frisdrank (€0,50) gaat naar SOS. Koffie en thee zijn gratis.

De aula van Het Rhedens Rozendaal opent donderdag om 19.00 uur haar deuren. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. De school hoopt 12 december heel veel mensen te ontvangen.

Meer berichten
 


Week 31

In week 31 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: