Koud? Ach
Koud? Ach

Kamperen in winter wonderland

Algemeen

HALL - De verstilde natuur; de rust op de camping; in de ochtend een laagje rijp op je tent en 's avonds een vuurtje en chocolademelk om warm te blijven: steeds meer mensen ontdekken de romantiek van het winterkamperen.

"Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring. Het is extra rustig, soms heb je zelfs het hele terrein voor jezelf. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. Je komt gegarandeerd tot rust."

Aan het woord is Marieke Sieslieng, secretaris van Het Hallse Hull in Eerbeek. Het Hallse Hull is een van de Nivon natuurkampeerterreinen die het hele jaar open blijft. Op drie velden kunnen campers en caravans staan, een veld blijft speciaal gereserveerd voor tenten. Sieslieng ziet al een paar jaar een stijgende lijn in het aantal aanmeldingen voor een winterkampeerplek.

Ook natuurkampeerorganisatie De Groene Koepel beaamt dat winterkamperen steeds meer 'in schwung' komt bij mensen die houden van het echte outdoorgevoel: "De rust, ruimte en vrijheid van in de natuur zijn… Het past binnen een behoefte om de hectiek van de alledag even te ontvluchten. Het is echt avontuurlijk, maar toch gewoon dichtbij huis en relatief eenvoudig te regelen!"

Kampeerders die Het Groene Boekje aanschaffen zijn over het algemeen mensen die voor de rust, ruimte, vrijheid en natuur gaan, gericht op het echte outdoor-gevoel. Daar past het winterkamperen natuurlijk ook bij. Het is echt avontuurlijk, maar toch gewoon dichtbij huis en relatief eenvoudig te regelen!"

Koud? Ach. "Met een geschikte uitrusting en goede voorbereiding is de kou zo bedwongen." Om warm te blijven staan er vuurkorven op het terrein en er is bovendien een overdekte slechtweerruimte. Het sanitairgebouw wordt vorstvrij gehouden en douchen kan in het aangrenzende ABK-huis.

Kom winterkamperen uitproberen!

Nog niet helemaal overtuigd? Nivon nodigt je uit om winterkamperen uit te proberen tijdens het weekend van 13 t/m 15 december. Zet je tent op bij het Hallse Hull, wij zorgen voor twee warme winterse maaltijden, een knusse plek om op te warmen, wat winterse goodies en, voor wie wil, een stevige winterse boswandeling met een IVN-gids.

Deelnemers ontvangen vooraf een paklijst en survivaltips om warm te blijven. Verder krijgt het weekend een hoog Nivon-achtig 'do it yourself'-gehalte: het staat iedereen vrij een activiteit te bedenken en/ of te organiseren, en om daar wel of niet aan mee te doen. Ochtendyoga? Wandelen? Broodjes bakken boven het kampvuur? Kan allemaal. Liever rustig een boek lezen in de verwarmde yurt? Ook prima.

Aanmelden kan via www.nivon-wintercamping.nl/aanmelden. Meer info: www.nivon-winterkamperen.nl

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 21 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 21 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 23 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 23 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 23 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 23 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 23 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen gisteren
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen gisteren
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen gisteren
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen gisteren
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen gisteren