Logo brummensnieuws.nl

Robert de Haan knappe vierde plaats!

LAS VEGAS – Een nieuw avontuur met een min of meer vertrouwde afloop, dat was de deelname van karter Robert de Haan aan de SuperNationals in Las Vegas. De dertienjarige rijder uit Eerbeek eindigde in de Amerikaanse gokstad, zoals in elke wedstrijd, voorin. In de IAME X30 Junior-klasse denderde hij naar een knappe vierde plaats.

"Het ging goed, ik vond het een heel leuke ervaring", blikte een contente Robert terug op het jaarlijkse evenement dat werd gehouden op de enorme parkeerplaats van een hotel in Las Vegas. "Voor mij was alles nieuw, zoals op een parkeerplaats rijden. Het was echt leuk om een keer mee te maken. De bochten waren heel anders; er waren geen bandenstapels. Het was echt een beetje als in Monaco, met muren direct naast de baan. De omgeving was ook heel leuk."

Robert was tevreden met zijn resultaat. "Van zestien naar vier, dat vind ik best wel goed. Er deden ook echt goede rijders mee uit veel verschillende landen. Ik denk dat het één van meest speciale races was. Heel vet om mee te maken. Alles, het hele evenement, en dat het in Las Vegas was natuurlijk. Wat mij betreft rijd ik er volgend jaar weer, we zullen zien." Met de race in Las Vegas is Roberts seizoen tot een eind gekomen. Wat hij volgend seizoen gaat doen, wist het jonge racetalent nog niet. "We zijn er druk mee bezig. Hopelijk hebben we op korte termijn duidelijkheid."

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: