Logo brummensnieuws.nl

7500 tulpen voor End Polio Now

Bewoners Robert en Etzel helpen een handje mee!
Bewoners Robert en Etzel helpen een handje mee!

EERBEEK/ BRUMMEN/ ZUTPHEN - Rotaryclubs Eerbeek-Zutphen en Engelenburg Brummen hebben gezamenlijk 7500 tulpenbollen gepoot in de gemeente Brummen. Hiermee werd €20.000 ingezameld voor de actie End Polio Now.

End Polio Now is een actie van Rotary wereldwijd om polio (kinderverlamming) uit te bannen.

Al sinds de jaren 80 worden hiertoe inspanningen gedaan in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef. De Bill&Melinda Gates Foundation verdriedubbelen de totale opbrengst. De bollen werden op de Wereld End Polio Dag, 24 oktober in het provinciehuis symbolisch aangeboden aan meerdere burgemeesters.

De tulpenbollen werden op zeven locaties in de gemeente gepoot. De eerste bollen werden door burgemeester Alex van Hedel onder de grond gewerkt bij woon-zorgcentrum 'Buiten de Veste' aan de Egelantier in Brummen. In de vrieskou, maar met een lekker zonnetje, namen zo'n 30 leden van de Rotary de schop ter hand. Buitendienstmedewerkers van de gemeente hadden de grond al voorbereid. "We hopen hiermee de gemeente in het voorjaar weer wat op te fleuren, zegt voorzitter Arnoud Roelandse. Het is een mooie combinatie om wereldwijd en lokaal iets goeds te doen."

Hij sprak de ambitie uit om de klus voor lunchtijd af te hebben, 40 bollen per strekkende meter. Gelukkig kregen ze hulp van de bewoners Robert Bosch en Etzel. Laatstgenoemde is zelfs hoofdcompostmeester tijdens zijn dagelijkse werk bij De Meander.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: