Logo brummensnieuws.nl
Sint in Hall
Sint in Hall

Vrolijke Sinterklaasintocht Hall

HALL - Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas met de vrachtwagen aan in Hall. Bij de dorpsgrens werd hij opgewacht door burgemeester Alex van Hedel en de kinderen van De Vossestaart.

Nadat de Sint welkom was geheten nam hij plaats op de platte wagen. De jongste kinderen en de burgemeester mochten met hem mee rijden. Onder grote belangstelling werd hij door het dorp gereden, voorgegaan door muziekvereniging D.E.S. Zijn verjaardag werd gevierd in de Ludgeruskerk. Onderweg bleek dat zijn pieten het Grote Boek van Sinterklaas goed hadden bijgehouden. Sint kende iedereen, hij wist wie er was verhuisd en hij herkende een aantal nieuwe inwoners. Alleen wist hij nog niet hoe de burgemeester aan de wond op zijn voorhoofd kwam. "Dat is gebeurd tijdens mijn stage bij de pieten, vertelde hij. Ik was het dak opgeklommen om de pakjes te bezorgen en daarbij heb ik mijn hoofd gestoten aan de schoorsteen." Gelukkig kwam één van de pieten hem troosten; Kusje erop? En zo geschiedde. Sinterklaas sprak zijn waardering uit naar de burgemeester en naar D.E.S. omdat zij ieder jaar weer aanwezig zijn om hem te begroeten.

Er werd uitbundig gezongen en flink gedanst in de kerk. Sinterklaas constateerde dat de liedjes tegenwoordig een stuk hipper zijn dan vroeger. Hij deed er zo enthousiast aan mee dat de mijter van zijn hoofd afviel. Aan het eind was er voor ieder kind een rugzakje van Hall Leeft met wat lekkers erin.

Meer berichten
 


Week 31

In week 31 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: