Logo brummensnieuws.nl

Uitslaande brand voormalig pand PilloPak Eerbeek!

EERBEEK –  Op dit moment woedt er een grote uitslaande brand in een leegstaand industriepand aan de Enkweg in Eerbeek. De brand is opgeschaald naar zeer grote brand, GRIP 1.

Rond 18:50 uur werd de brand gemeld door een buurvrouw. Zij hoorde een knal, vermoedelijk van een gesprongen raam, en zag direct de rookwolken uit het pand trekken. Hierop belde zij onmiddelijk 112. Al snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand, maar twee minuten later werd het al als grote brand gemeld. Enige tijd later werd het opgeschaald naar zeer grote brand.

Uitslaande brand
Volgens een woordvoerder van de brandweer woedt de brand in een leegstaand fabriekspand van het bedrijf Pillopak. Het vuur slaat uit de bovenste verdieping en er zou veel rookontwikkeling zijn. 'Meerdere brandweervoertuigen en een hoogwerker zijn onderweg', aldus de brandweerwoordvoerder. Inmiddels zijn er al 15 brandweerwagens ter plaatse.

Het voormalige pand van PilloPak zou volgens omstanders nu 'in gebruik'  zìjn door De Zeeuw 

De woordvoerder laat ook weten dat er veel rook vrijkomt bij de brand. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Reactie burgemeester van Hedel:

Burgemeester Alex van Hedel meldt dat er  "gelukkig geen persoonlijke slachtoffers zijn. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio leveren weer perfect werk! Het vele water dat gebruikt wordt komt zelfs vanuit Apeldoorns Kanaal. Naast het blussen van het pand is er ook de inzet om belendende percelen te sparen." Aldus de burgemeester.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: