Logo brummensnieuws.nl
Station Brummen
Station Brummen

Nieuw P&R terrein in Brummen

Station Brummen
Station Brummen

BRUMMEN - Bij het NS station in Brummen wordt het parkeerterrein vervangen. Afgelopen maandag gingen de werkzaamheden van start.

Het groeiend aantal treinreizigers is voor de NS aanleiding om een nieuwe P&R (Parkeer en Reis) te realiseren. Dit past binnen de traditie van de NS om het reizen van deur tot deur te verbeteren. In totaal zijn er bij stations nu 48.000 P&R plaatsen, waarvan er voor 12.200 betaald moet worden.

In samenwerking met de gemeente Brummen en de Provincie Gelderland worden de werkzaamheden uitgevoerd door ingenieursbedrijf Aveco de Bondt en een aantal onderaannemers. De werkzaamheden gaan ongeveer drie maanden duren.

Het oude, onverharde parkeerterrein in Brummen wordt grondig aangepakt. Er komt een uitbreiding van 30 naar 50 parkeerplaatsen. Hiervoor was de kap van de rij Acacia's tussen het terrein en de Stationsweg noodzakelijk. Vervolgens moet eerst de vervuilde grond gesaneerd worden. Daarna wordt de ondergrond, laag voor laag weer opgebouwd. Civiel technische eisen bepalen de uiteindelijke inrichting van het terrein; waar worden de lantaarnpalen geplaatst, de belijning en de kleur stenen van de parkeervakken, en dergelijke. De Acacia's zullen vervangen worden door zuilvormige haagbeuken. De NS doet haar best om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Brummen kent geen betaalde parkeerplaatsen, ook bij het station zal het gratis blijven.

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: