Logo brummensnieuws.nl
Art Impress voorgevel
Art Impress voorgevel

Eindelijk invulling braak terrein Illinckstraat 4

Art Impress voorgevel
Art Impress voorgevel


EERBEEK - Twaalf jaar heeft aannemer Zweersbouw het project in portefeuille. Maar nu lijkt braakliggende perceel aan de Illincktraat 4 in Eerbeek eindelijk een invulling te krijgen. Op het terrein wordt een kloek, klassiek aandoend herenhuis gebouwd, met daarin drie woningen. Op het terrein stond daarvoor een kleine villa, die echter in 2014 afbrandde. Sindsdien ligt het terrein helemaal braak.

Volgens Wilco Zweers, directeur van Zweersbouw, worden het luxe woningen met een woonoppervlak van circa 200 vierkante meter en een inhoud van 580 kuub. Wilco Zweers: "De panden zijn ontworpen door Friso Woudstra Architecten. De gemeente wil meewerken aan het plan en we hopen spoedig te beginnen. Het vervelende is alleen dat we, net als alle andere bouwbedrijven in Nederland, hinder hebben van de stukstofcrisis.  Er moet voor dit project een berekening van de stikstofuitstoot worden gemaakt. Ik verwacht er geen problemen van, maar het vertraagt de zaken wel." Volgens Zweers worden de woningen gasloos, duurzaam en energiezuinig. Ze worden onder meer voorzien van zonnepanelen en een warmte terugkoppelingsinstallatie. Hij verwacht dat de woningen circa 375.000 euro gaan kosten.
Overigens heeft de aannemer ook nog te maken met bezwaren van enkele omwonden: die ageren tegen de kap van twee beuken die voor de nieuwbouw moeten wijken.

De voorlopige opleveringsdatum is eind 2020. Best Living gaat de woningen voor Zweersbouw verkopen.

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: