Afbeelding

INGEZONDEN - De beschaving van Brummen…..

Algemeen

Naoberschap...., dat staat in Brummen hoog in het vaandel, zo wordt gesteld. Hier wordt nog naar elkaar omgekeken en dat zou betekenen dat we met beschaafde- en betrokken mensen van doen hebben. Mensen die betrokken zijn met elkaar, waardoor we samen kunnen leven in een 'veilige' omgeving...naoberschap.

Waarom erger ik me dan al vele weken en lijkt dat deze beschaafde leefvorm in ons Brummen ver te zoeken is. Wanneer ik de kranten de laatste tijd lees, worden er mensen beschadigd. Neem de column van Muus Groot in het Brummens Weekblad van vorige week. Muus doet voorkomen of hij het allemaal wel weet en doet zonder 'hoor en wederhoor' zijn persoonlijke mening aan het papier toevertrouwen. Hij speelt het op de man/vrouw zonder zich af te vragen of dit wel juist is. Had hij niet kúnnen weten dat de genoemde persoon een goede reden had om niet bij de bijeenkomst van 14 november te zijn? Ik denk van wel.
Maar nogmaals waarom op de persoon? Kan het niet zijn dat wanneer de muziek speelt, je even bedankt voor het dansje, gewoonweg omdat je daar fysiek niet toe in staat bent?
Of ligt het aan de partijkleur van Muus Groot? Het is namelijk voorgekomen dat leden onbeschaafd overgaan tot uithalen. Zelfs de wethouder, die overgaat tot schofferen en uithalen naar mijn vrouw. En waarom?, deze PvdA-wethouder had liever een andere koers gevaren dan waar de Raad voor stond. Zijn fractiegenoten lopen al jaren blindelings achter hem aan en het woord 'dualisme' is hen totaal vreemd. Maar het is toch zo dat de Raad kritisch het handelen van het college controleert. De Raad, het hoogste orgaan van de gemeente. We hebben het nog steeds over beschaving. Mag ónze burgemeester zich in de krant uitspreken over het handelen van een wethouder. In mijn optiek hoort een burgemeester boven alle partijen te staan en geen mening te ventileren in de krant, terwijl er nog vragen zijn bij raadsleden over het handelen van deze wethouder. Maar ook dit is onder de mantel van politieke machtsdrang van tafel geschoven. Hier heeft men iets op gevonden, namelijk een 'integriteitonderzoek'. Dank je de koekoek. Om maar vooral mee te mogen regeren hebben de toenmalige oppositiepartijen zich aan dit onderzoek geconformeerd. Politiek, het is hier niet beschaafd, het is allemaal om macht te doen. Je ziet politieke partijen ineens van eerder ingenomen standpunten veranderen om toch maar vooral mee te kunnen doen in een nieuw college.
Tijdens het zomerreces is een rustpauze ingelast in de onderhandelingen, waar de VVD nog volop aan mee deed. Dit gebeurde om humanitaire redenen van één van de fractievoorzitters. Maar wat gebeurt er......., partijen zien hun kans schoon om over te gaan tot een coalitiecoup en zet de kritische VVD aan de kant. Is dat beschaafd? Is het beschaafd om de stem van vele kiezers uit te sluiten. Is het beschaafd om te roddelen over personen en hen te beschadigen. Het woord 'achterbaks' is veel genoemd de laatste tijd in Brummen en in de Brummense politiek zou men zich eens achter de oren moeten krabben en kijken wie die schoen past. De burger is de politiek zat, is het gekonkel en het onbeschaafde gedrag van politieke partijen zat. Ik kijk uit naar nieuwe verkiezingen. Brummen en beschaving..., er valt nog veel te leren!!

Leo Wijnhoven

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 22 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 22 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 22 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38