Logo brummensnieuws.nl

Nieuw P+R terrein bij station Brummen

BRUMMEN - Bij station Brummen realiseert NS (Stations) in samenwerking met de Gemeente Brummen en de Provincie Gelderland een nieuw P+R terrein met ongeveer 50 parkeerplaatsen. Het P+R terrein aan de Stationsweg is een vervanging van de huidige parkeerplaats. Hierdoor kunnen reizigers tijdelijk overlast ervaren. NS zal er alles aan doen om het overlast tot het minimum te beperken. Naar verwachting starten de werkzaamheden maandag 25 november en duren deze ongeveer 3 maanden.

Het realiseren van P+R terreinen past binnen de ambitie van NS om de reis van deur tot deur voor reizigers te verbeteren. Het groeiend aantal reizigers zorgt voor een ook groeiende behoefte aan parkeerplek bij het station.

Samen met partners realiseert NS jaarlijks 400 tot 500 extra parkeerplaatsen. Er zijn nu bij stations in totaal 48.000 P+R plaatsen waarvan 12.200 betaalde parkeerplaatsen. P+R terreinen en parkeergarages vormen een belangrijke schakel in de doelstelling om mobiliteit in Nederland verder te verduurzamen. Gemakkelijke parkeerfaciliteiten dichtbij stations dragen bij aan een prettige reis van deur tot deur en uiteindelijk een beter gebruik van het openbaar vervoer.

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: