Het Hallsepad
Het Hallsepad

Hallsepad krijgt fikse opwaardering

Algemeen

HALL - De veel gebruikte fietsroute Hallsepad wordt een stuk breder en comfortabeler. Het fietspad verbindt de kernen Brummen en Hall en wordt veel gebruikt door zowel woon/ werkfietsverkeer als recreanten. Het maakt ook deel uit van het provinciale 'Fietsknooppuntennetwerk'.

In 2005 is een deel van het 'Hallsepad' al verbreed tot een twee meter breed betonpad. Het ging daarbij om het stuk tussen Hall en de Knoevenoordstraat. Het tweede deel van de route, van de Knoevenoordstraat tot de eerste bocht net boven het landgoed 'Engelenburg', is daarbij toen niet meegenomen. Het gaat om stuk met een lengte van ongeveer 500 meter, dat bestaat uit een smal asfaltpad van 1,20 meter breed. Die geringe breedte zorgt voor onveilige verkeerssituaties en ongemak. Recreatieve gebruikers fietsen vaak met z'n tweeën en liefst naast elkaar, wat op dit pad niet goed mogelijk is. Daarnaast neemt het aandeel ouderen en de fietssnelheid toe vanwege toenemend gebruik van de elektrische fiets. Gevolg hiervan is dat fietsers ook meer ruimte nodig hebben. Daarbij wordt de route ook veel gebruikt door de zorginstelling Philadelphia Zorg. Zij gebruiken duofietsen van ongeveer 1,20 meter breed. Als gevolg hiervan is er niet genoeg ruimte voor tegenliggers om op een normale manier te passeren.

Verbreding van het bestaande asfaltpad is lastig. Aan beide zijden van het pad staan bomenrijen en andere begroeiing. Om het bestaande pad te verbreden zouden ongeveer vijftig bomen gekapt moeten worden. Dat wil de gemeente niet. Het gelukkige toeval wil dat parallel aan de fietsroute een onverhard onderhoudspad ligt. Dat is nu aangewezen als nieuwe locatie van het fietspad. Hier is voldoende ruimte om een nieuw betonnen fietspad aan te leggen en hoeven bovendien geen bomen te worden gerooid. Het huidige asfaltfietspad wordt opgeheven en de gronden worden teruggeven aan de natuur. Het nieuwe fietspad krijgt een breedte van 2,50 meter en wordt uitgevoerd in beton.

De aanleg kost de gemeente Brummen overigens weinig geld. Die wordt namelijk gesubsidieerd door de provincie Gelderland. De resterende kosten, waaronder de kosten voor het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure zijn gedekt vanuit de gemeentelijke reserve Toerisme en Recreatie.

Voor de aanleg is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Als die procedure is doorlopen wordt de aanbesteding van het werk in gang gezet.

Uit de krant

Afbeelding
B.T.C.B. tennist op nieuwe banen Algemeen 5 uur geleden
Nederland kampioene Felyne Boschloo in actie met Shakira.
Felyne Boschloo weer Nederlands Kampioen Algemeen 5 uur geleden
Sponsor Miel Velthorst met het gesponsorde team.
Dankzij sponsoren waterpoloërs geheel in stijl! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Reactie op ingezonden brief van Ank van der Woude Ingezonden 5 uur geleden
Foto ter illustratie
Voorleesexpress Algemeen 5 uur geleden
De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 5 uur geleden
Ridder Walewein alias Hendri Schut.
Ridder Walewein in de Ludgeruskerk Algemeen 5 uur geleden
Michaelshoeve. Foto: Monique Schuite.
Is opvang statushouders wel volgens de regels? Algemeen 5 uur geleden
Foto ter illustratie.
Raad van State zet Gemeenteraad aan het werk Algemeen 5 uur geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 5 uur geleden
Thijs Bleumink en Jelke Bouma samen op de fiets. Foto: Rutger Jongejan.
Gratis boodschappen bij een nieuwe fiets Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Meehuilen met de wolven Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 23 uur geleden