Logo brummensnieuws.nl
Roetveegpieten maken verlanglijstjespapier in de Middelste Molen
Roetveegpieten maken verlanglijstjespapier in de Middelste Molen

De Middelste Molen in Sinterklaasjournaal

LOENEN - Papierfabriek en -museum De Middelste Molen in Loenen is decor voor vijf afleveringen van het Sinterklaasjournaal. Gisteren was de eerste aflevering. Vandaag, zaterdag, zondag en maandag is te zien hoe een grote groep Pieten in de bijna 400 jaar oude fabriek aan het werk is. De papierfabriek wordt door Roetveegpieten gebruikt voor de fabricage van papier voor verlanglijstjes. De opnamen hadden op dinsdag 15 en woensdag 16 oktober plaats.

Ook een ander regionaal 'werkend' museum speelt een prominente rol in het veel bekeken Sinterklaasjournaal: De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. En die heeft dat te danken aan het feit dat het nieuwe paard van Sinterklaas Ozosnel koudwatervrees heeft en het van water 'Spaans benauwd' krijgt. Over water naar Nederland reizen was dus geen optie.

De Sint arriveert dus niet per stoomboot in Apeldoorn, waar zaterdag de landelijke intocht is, maar per stoomlocomotief. Overigens: vorig jaar bij de plaatselijke intocht in Apeldoorn arriveerde de Sint ook al met de stoomtrein.

De gemeente Apeldoorn steekt zes ton in de landelijke intocht, die duurt van 12:00 tot 13:15 uur.  Dat geld wordt onder meer besteed aan de inrichting en aankleding van de route, allerlei praktische maatregelen, het in goede banen leiden van het verkeer en de communicatie met inwoners en bezoekers. De stad ziet de intocht als een goede promotie van de stad, haar voorzieningen en attracties. Dat op de spandoeken in het Sinterklaasjournaal "Welkom in Apendoorn" staat is dus geen toeval.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: