Afbeelding

Sinterklaasactiviteiten Brummen op 30 november

Algemeen

BRUMMEN - Het Sinterklaasfeest in Brummen is groter dan het de afgelopen jaren is geweest.  Sinterklaas heeft samen met zijn pieten heel wat in petto voor de jongste inwoners van Brummen. Naast de intocht op zondag 17 november, zijn er op zaterdag 30 november allerlei activiteiten gepland in Rhienderoord. Zwemmen of een spellencircuit, de keuze is werkelijk reuze!

Met de intocht van Sinterklaas is het feest in Brummen nog lang niet voorbij. Sinterklaas neemt maar voor even afscheid van de kinderen vanaf het balkon bij Concordia. Voor alle kinderen in Brummen is er namelijk op 30 november de mogelijkheid, om lekker met Sinterklaas en zijn pieten te sporten, spelen, zingen en springen. De kinderen kunnen in de sporthal een spellencircuit volgen met onder andere touwklimmen. Kijk maar eens of je net zo goed kunt klimmen als de pieten, of misschien zelfs wel beter! Kinderen met een zwemdiploma mogen allerlei spelletjes doen in het zwembad, dit alles onder begeleiding van de medewerkers van Rhienderoord.

Kaartverkoop vanaf 18 november

Voor de beide activiteiten zijn vanaf maandag 18 november kaarten te koop bij Bosman Brummen en Zwembad Rhienderoord. De kaarten kosten €2 per stuk. Alle leeftijden zijn welkom tijdens deze gezellige Sinterklaasinstuif. De kaarten voor zwemmen zijn uiteraard alleen voor kinderen die in het bezit zijn van een zwemdiploma. De andere kaart geeft toegang tot 10 actieve onderdelen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld pepernoten maken, mandarijn tekenen, pietenmutsen maken, klimmen en springen en nog veel meer.

De zaal/Rhienderoord opent zaterdag 30 november om 13.30 uur de deuren. Uiteraard is Sinterklaas de hele middag aanwezig met verschillende pieten. Die zullen de activiteiten ook begeleiden.

Promotiefilm

Voor het eerst is er een mooie promotiefilm gemaakt voor de intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november. In deze film, waarvan de scholen een link van YouTube hebben gekregen, is te zien dat twee pieten door Brummen lopen en een aantal winterwortels neerleggen. Dat begint al vanaf de rotonde bij Verrij Wonen aan het begin van de route van de Sinterklaas door Brummen.

Nieuw paard

Woensdag 13 november heeft een groepje pieten op de nieuwe route nog extra bossen met wortelen aan de lantaarnpalen gehangen. Sinterklaas heeft zondag namelijk een nieuw paard bij zich en die moet wel weten hoe hij moet lopen. Dus zien jullie wortels hangen, laat ze vooral aan het touw zitten. Anders kan het nieuwe paard de weg niet vinden!

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 19 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 19 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 20 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 20 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38