Logo brummensnieuws.nl
Saar, Yinthe, Roze en Niko
Saar, Yinthe, Roze en Niko

Gezellig ontbijten in de klas

BRUMMEN - Vorige week ontbeten een half miljoen kinderen in de klas tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Thema dit jaar was 'Neem de tijd voor je ontbijt!' Tijdens deze 17e editie schoven 250 burgemeesters aan waaronder Alex van Hedel. Hij at mee bij Expeditie 24/7.

Expeditie 24/7 en de Oecumenische school zijn gehuisvest aan de Meengatstraat in Brummen. Het zijn scholen met ieder een eigen karakter. "We zijn goede buren" zegt directeur Inge Rekers. Voor ze het ontbijt opende werd er gezongen voor de jarige tweeling Semmi en Kyra. Vervolgens legde ze uit hoe belangrijk een goed ontbijt is; Zodat de motor goed op gang komt.

Burgemeester Van Hedel vertelde dat hij vroeger 10 km. moest fietsen naar de middelbare school. Zijn ontbijt bestond toen uit tien witte boterhammen met hagelslag. Dat de tijden veranderen was zichtbaar op de mooi gedekte tafels. Alleen bruinbrood met gezond beleg, yoghurt met muesli, fruit en melk. Aan de tafel van de grotere jongens vertelden twee van hen dat 's morgens thuis de tafel niet gedekt wordt en ze nooit ontbijten. 'Geen tijd voor, geen zin in, geen honger!' Maar nu alles voor ze klaar stond, aten ze er goed van.

Het Nationaal Schoolontbijt kiest elk jaar een goed doel om te steunen. Dit jaar Stichting Het Vergeten Kind. Deze zet zich in voor kwetsbare kinderen die het thuis moeilijk hebben. De burgemeester overhandigde namens de gemeente een cheque van €75,-

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: