Logo brummensnieuws.nl
Jordi Huirne werkt bij weerstation MeteoGroup Wageningen
Jordi Huirne werkt bij weerstation MeteoGroup Wageningen (Foto: Niek Stam)

Mediameteoroloog Jordi Huirne geeft lezing

Jordi Huirne werkt bij weerstation MeteoGroup Wageningen
Jordi Huirne werkt bij weerstation MeteoGroup Wageningen (Foto: Niek Stam)

BRUMMEN - 'Nederland Leest' is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de Bibliotheek. Dit jaar is het thema duurzaamheid en klimaatsverandering en de gevolgen ervan voor de natuur en de mensheid. De hele maand november staat in het teken hiervan. En daarom hebben wij op woensdagavond 20 november Jordi Huirne, Mediameteoroloog (bekend van TV Gelderland) van de MeteoGroup, uitgenodigd een lezing te geven over weer en klimaat in de Bibliotheek Brummen.

De volgende onderwerpen komen aan bod. Hoe ontstaan wolken en valt uiteindelijk regen naar beneden? Hoe lees je een weerkaart af en hoe maak je een weersverwachting? U neemt een kijkje in de werkzaamheden van een mediameteoroloog. Verder ziet u de werking van een weerstation, wat voor regels horen daarbij? Ook komen de verschillende wolkensoorten aan bod. Tot slot wordt er gekeken naar klimaat en klimaatverandering in de wereld, Nederland en onze regio.

Jordi is al van kinds af aan helemaal gek van het weer en het duurde niet lang voordat hij lid werd van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (VWK). Zijn kinderdroom is uitgekomen, van weeramateur op het Achterhoekse platteland is hij doorgegroeid tot meteoroloog. Begonnen achter de schermen als meteoroloog bij Weeronline, inmiddels weerman bij MeteoGroup voor radio en TV. Zijn weerstation staat sinds 2010 opgesteld in Ruurlosebroek en op zijn weersite: www.meteo24.eu is het weer overal te volgen.

Praktische informatie

Locatie is Bibliotheek Brummen. Kosten € 4,00 leden / € 6,00 niet-leden van de Bibliotheek.
Datum: woensdag 20 november. Aanvang 20.00 uur. Graag aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: