Logo brummensnieuws.nl
Martien Kobussen biedt Parelwinnaar Willem Klomp de trofee aan
Martien Kobussen biedt Parelwinnaar Willem Klomp de trofee aan (Foto: HMdeRegt.)

Dorpsparel Loenen 2019 voor Willem Klomp

LOENEN – Menigeen in Loenen kent Willem Klomp als een rustig en bescheiden persoon die echter veel voor de dorpsgemeenschap doet. Voor zijn grote verdiensten werd Klomp woensdag het clubhuis van Loenermark gehuldigd en werd het de trofee behorende bij de uitverkiezing van deze titel aangeboden. Verenigingen en clubs waarbij Klomp vrijwilligerswerk doet waren aanwezig om hem te eren met deze onderscheiding.

Martien Kobussen van het Parelcomité vertelde dat Klomp ook goed bekend als 'Joop van Dalen'. Hij heeft bij de voetbalvereniging Loenermark zijn sporen ruimschoots verdiend met bestuursfuncties, scheidsrechter, schrijver jubileumboek en schrijft wekelijks een nabeschouwing op Facebook.

Voor de Loenense Dialectclub was hij ook actief als toneelspeler en zijn conferences over het dorpsleven.  Bij oudheidkundige vereniging De Marke is hij al 38 jaar bestuurslid en beheert de bibliotheek van de vereniging.

Bij de RK Kerk in Loenen is Klomp op vele terreinen actief. Hij is koster, collectant, is het contactpersoon voor het kerkhof en de klussendag. Ook schrijft hij regelmatig een overdenking in het contactblad van beide kerken. Klomp is ook vrijwilliger bij de hulpverleningsdienst Graag Gedaan. Hij bezoekt eenzame mensen en rijdt ouderen. In zijn leven werkte hij bij CODA en is na zijn pensionering hier ook nog regelmatig te vinden.

Klomp was aangenaam verrast toen hem tijdens het wekelijkse biljartavondje in de kantine van Loenermark 'overvallen' werd met een groot aantal bekenden. Hij liet weten zeer verguld te zijn met de Dorpsparel 2019.

Meer berichten
 


Week 37

In week 37 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: