Logo brummensnieuws.nl

Sint en pieten op bezoek

Sinterklaasintocht in Brummen 2018. Foto: Marion Verhaaf
Sinterklaasintocht in Brummen 2018. Foto: Marion Verhaaf

BRUMMEN/ EERBEEK – De Sint is weer bijna in het land en dan komt hij ook naar Brummen en Eerbeek. Beide dorpen gaan er weer een super mooi en uniek feest van maken. – Vanuit Apeldoorn, waar de Sint in Nederland aankomt, laat hij alvast een aantal pieten vooruit reizen naar Eerbeek waar hij op zaterdag 16 november zal aankomen. De pieten zijn vanaf 13.30 uur bij het Station Eerbeek om de kinderen alvast te vermaken met hun kunsten en spelletjes. De Sint komt om 14.30 uur met de stoomtrein en de rest van de pieten naar Station Eerbeek. Burgemeester Van Hedel staat dan klaar om hem te verwelkomen. In het nieuwe stationsgebouw kunnen de kinderen hun verlanglijstje en tekeningen geven en ook met hem op de foto. Daarna vertrekt Sinterklaas naar het slaaphuis (in Landgoed Huis te Eerbeek). Op zaterdag 23 november is het slaaphuis open en mogen de kinderen zoals elk jaar komen kijken en helpen. Toegangskaartjes hiervoor zijn à €2 te koop bij Toys2Play en de Plus.

Intocht in Brummen

Een tijdje terug zijn er een paar pieten in Brummen geweest om een nieuwe route uit te zetten voor de intocht. Daar is een film van gemaakt en die komt op YouTube. Alle scholen krijgen de link om de film te bekijken. De week voor de intocht zullen een aantal pieten al trossen wortels ophangen in de lantaarnpalen langs de route. Sinterklaas heeft namelijk een nieuw paard en zo zal hij zeker de weg vinden.

Op zondag 17 november komt de Sint aan in Brummen. Om 13.30 uur starten zij vanaf de rotonde bij Verrij Wonen. Een Zwarte Piet op een speciale fiets gaat voorop in de optocht, gevolgd door de Pretband die gezellige liedjes speelt. In de optocht rijdt een bus met een aanhanger, daarop staat een heuse ballonnenmand met een groepje pieten erin, één van hen houdt een hengel vast met wortels, om het paard van Sinterklaas te lokken. Hier om heen vertonen de Spartapieten hun acrobatische kunsten. De route volgt de Zutphensestraat en rond 14.30 uur zal de Sint aankomen op het Marktplein waar burgemeester Van Hedel hem staat op te wachten. Daar kunnen de kinderen zingen met de Pretband en de Sint neemt alle tijd voor de kinderen die hun tekeningen en verlanglijstjes willen geven. Hij gaat graag op de foto met de kinderen uit Brummen. Na afloop gaan ze naar Concordia voor de bekende balkonscene.

Op zaterdag 30 november is er een speciale dag voor de basisschoolleerlingen in Rhienderoord. Je kunt er een spellencircuit volgen in het zwembad of activiteiten in de zaal doen. Hiervoor zijn kaarten te koop bij Primera en het zwembad.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 45:

HOOFDPERSOONDe oplossing voor week 36: