Logo brummensnieuws.nl

Pannenkoeken voor mantelzorgers

Pannenkoeken voor de mantelzorgers
Pannenkoeken voor de mantelzorgers

BRUMMEN - Tijdens 'De week van de mantelzorg' werden er door Stichting Welzijn Brummen (SWB) tal van activiteiten georganiseerd. Op meerdere locaties konden mantelzorgers genieten van onder andere workshops, massages, lunches en cabaret.

In deze gemeente staan bij het Knooppunt Mantelzorg 230 personen geregistreerd, waarvan er 20 jonger zijn dan 25 jaar. Maar het zijn er veel meer, niet iedereen beschouwd zichzelf als mantelzorger. "Voor veel mensen hoort 'het zorgen voor' er gewoon bij, maar iedereen die langdurig zorg verleent en daarvoor een stapje extra moet zetten is mantelzorger" zegt Ellen Lammersen, mantelzorg consulent bij SWB. Met Willemien Hak stelde zij een gevarieerd programma samen met 'verwen-momenten.'

Dinsdag was er in het Tjark Riks Centrum een pannenkoekenlunch voor 12 personen. José en Lizet bakten, Annet en Sascha serveerden en wethouder Jolanda Pierik at gezellig mee aan de feestelijk gedekte tafel. Het werd een samenzijn waarbij mensen met elkaar in gesprek gingen en ervaringen uitwisselden. De 91- jarige heer Bosman is bijna 64 jaar getrouwd en zijn vrouw woont sinds een tijdje in de Beekwal. Hij bezoekt haar elke dag en wast haar kleding. Hij noemt het grandioos dat al deze activiteiten georganiseerd zijn. Ook de 88- jarige Ben bezoekt zijn dementerende vrouw dagelijks. Alle mantelzorgers ontvingen een presentje van het SWB, medegefinancierd door de gemeente Brummen.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 45:

HOOFDPERSOONDe oplossing voor week 36: