Logo brummensnieuws.nl
Dwerghoender
Dwerghoender

Kleindierententoonstelling Onze Liefhebberij Brummen

Dwerghoender
Dwerghoender

BRUMMEN - Kleindiervereniging Onze Liefhebberij Brummen houdt op zaterdag 16 en zondag 17 november weer haar clubtentoonstelling. Voor de leden is dit het jaarlijkse hoogtepunt waar de beste dieren beoordeeld en geshowd worden. Dit jaar zullen er wederom prachtige konijnen, kippen, duiven, cavia's en kleine knagers te bewonderen zijn in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22 B te Brummen.

Keuring

De ingezonden dieren worden op vrijdag 15 november beoordeeld door 5 keurmeesters. Deze keurmeesters beoordelen de dieren op bouw, raseigenschappen, tekening, kleur en conditie en wijzen de kampioenen aan. Voor de fokkers is het altijd een grote eer om een kampioensdier te fokken.

Bezoekers

Zaterdagavond 16 november wordt om 20.00 uur de tentoonstelling officieel geopend en worden de winnaars gehuldigd. Voor publiek is de tentoonstelling zaterdag open van20.30 - 22.00 uur. Zondag 17 november zijn bezoekers welkom van 09.30 - 15.30 uur. De toegang is gratis. U bent van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bezoeken.

Advies

Tijdens de tentoonstelling zijn er (bestuurs-)leden van de vereniging aanwezig om in gesprek te gaan over de kleindieren(-sport). Desgewenst adviseren ze in het houden, verzorgen en aanschaffen van konijnen, kippen, duiven, cavia's en kleine knagers.

Onze Liefhebberij Brummen

Het grootste deel van de leden van Onze Liefhebberij komen uit de gemeente Brummen, maar er komen ook veel leden uit de nabij gelegen plaatsen. De vereniging is niet alleen voor de serieuze fokkers, maar ook voor mensen die enkel voor hun plezier kleindieren houden. Tijdens de maandelijkse clubavonden worden de ins en outs van deze prachtige liefhebberij besproken. Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd, waaronder dierenartsen en voedingsdeskundigen om de leden van informatie te voorzien.

Bent u nieuwsgierig geworden neem dan een kijkje op www.onzeliefhebberijbrummen.nl. U bent ook welkom op een van de bijeenkomsten, elke tweede maandag van de maand in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22 B te Brummen, aanvang 20.00 uur.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: