Logo brummensnieuws.nl
Léontine. Foto: Arnold Reyneveld
Léontine. Foto: Arnold Reyneveld

Monumentenfotograaf start nieuw initiatief

Léontine. Foto: Arnold Reyneveld
Léontine. Foto: Arnold Reyneveld

Leuvenheim - Onder het motto "Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen" is Monumentenfotograaf Léontine van Geffen - Lamers gestart met een crowdfundingsactie. Volgend jaar - 1 april 2020, geen grap - is zij 25 haar ondernemer waarvan 10 jaar fotograaf.

Ter ere van dit jubileum geeft zij een speciale glossy uit. In dit professioneel gemaakte magazine komen middels columns en artikelen verschillende mensen aan het woord die "iets" met monumenten hebben. Van bewoner, tot uitvoerder; van verzekeraar tot projectontwikkelaar.

Uiteraard komt er een groot interview met Van Geffen-Lamers in te staan en zijn er veel foto's te bewonderen.

Fotograaf Van Geffen-Lamers besloot negen jaar geleden om monumenten te gaan fotograferen. Villa Terre Neuve aan de Zutphensestraat in Brummen stond toen te koop en was leeg. De fotografe mocht het monumentale pand van de makelaar met haar camera vastleggen. Eenmaal binnen wist ze wat ze wilde worden. "Ik was 15 jaar cameravrouw en videoproducent geweest en had een nieuw bedrijf als fotograaf opgericht. Het was midden in de crisis en rationeel gezien niet het juiste moment om dit te gaan doen. Maar dit gevoel, bijna een soort roeping, was zo sterk dat ik er voor ben gegaan." vertelt Van Geffen-Lamers. Inmiddels doet ze dit werk al bijna 10 jaar met groot succes.

Van Geffen-Lamers deed ervaring op in het maken van drukwerk middels boeken "Een kijkje achter de deur van… monumenten in de gemeente Brummense" kwam uit in 2013 en "Powervrouwen in beeld" zag in 2017 het levenslicht. Voor het laatste boek deed ze ook eens succesvolle crowdfundingsactie. Een deel van de opbrengst van de verkoop van dit boek gaat naar Free a Girl. Nu kiest de fotografe voor een glossy ter ere van haar jubileum.

Het tijdschrift zal op 1 april 2020 gelanceerd worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amersfoort. Daarna is het tijdschrift onder andere te koop via haar website.

Wie interesse heeft in het tijdschrift en Léontine van Geffen-Lamers daarbij wil steunen kan dat doen via onderstaande link bij Voordekust. De actie loopt tot en met 30 november.

https://www.voordekunst.nl/projecten/9597-leontine-de-monumentenfotograaf Meer over Van Geffen-Lamers op www.monumentenfotograaf.nl

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: