Afbeelding

Agenda gecombineerd raadsforum telt vijf raadsvoorstellen

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Het aantal onderwerpen waarover de gemeenteraad op 21 november een besluit neemt is waarschijnlijk beperkt. Er staan op dit moment vijf onderwerpen op de agenda. Daarom vindt er op donderdag 7 november e´e´n raadsforum plaats. Tijdens dit forum wordt de besluitvormende vergadering van twee weken later voorbereid. Iedereen is van harte welkom om het forum bij te wonen en eventueel over een onderwerp mee te praten. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Brummen en begint om 20.00 uur. De agenda met de bijhorende voorstellen vindt u binnenkort op de pagina van de gemeenteraad op de website www.brummen.nl. Ook kunt u dan een gratis exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis en het Servicepunt in Eerbeek.

Ee´n van de vijf inhoudelijke onderwerpen is het voorstel over een coo¨rdinatieregeling voor de verplaatsing van de Aldi van de Zutphensestraat naar het pand van Verrij Wonen aan de Mercuriusweg. Een ander raadsvoorstel gaat over de wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor GGD Noord- en Oost Gelderland. Dit met als doel deze organisatie aan te laten sluiten bij de werkgeversvereniging. Een vergelijkbaar raadsvoorstel ligt op de vergadertafel voor de regionale vervoersdienst Plus OV.

Een vierde onderwerp dat aan bod komt is de gewijzigde vaststelling van een paraplubestemmingsplan archeologie. En ook de belastingvoorstellen voor het komende jaar worden tijdens het raadsforum van 7 november besproken. Overigens maakt de hoogte van leges en tarieven van deze verordeningen deel uit van de behandeling en vaststelling van de programmabegroting 2020. Over dit gemeentelijk huishoudboekje wordt op 31 oktober al een besluit genomen.

Meepraten? Dat kan!

Als inwoner kunt u meepraten tijdens het forum. Dit kan over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Maar ook kunt u een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten? Geef dit dan vooraf door aan de griffie van de gemeenteraad. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en het telefoonnummer (0575) 56 85 31.

Wilt u meer weten over de onderwerpen die op de agenda staan? Ga dan naar de website www.brummen.nl. Daar vindt u de agenda van het forum met de bijhorende voorstellen. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis en het Servicepunt in Eerbeek.

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 6 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 7 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 7 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20