Logo brummensnieuws.nl
Jaap Robben
Jaap Robben

Jaap Robben in Brummense bieb

Jaap Robben
Jaap Robben

BRUMMEN - Op donderdag 24 oktober komt schrijver Jaap Robben naar Brummen. In de Bibliotheek komt hij die avond vertellen over zijn ontroerende en gevoelige romans.

Jaap Robben (1984) werd bekend als schrijver en vooral dichter van boeken voor kinderen. Zijn poëziebundels zoals 'Zullen we een bos beginnen' (2008) en 'Als iemand ooit mijn botjes vindt' (2012) werden genomineerd voor diverse prijzen. Aan zijn prentenboek 'De zuurtjes' werkte Robben samen met illustrator Benjamin Leroy. Dit boek, over twee 'verzuurde' broers, werd vertaald in meerdere talen.

Robben brak echt door met zijn romans voor volwassenen. 'Birk' (2014), is inmiddels meer dan vijftien keer herdrukt. Het boek vertelt het beklemmende verhaal van de jongen op een piepklein eiland die, nadat zijn vader op zee verdwijnt, aangewezen is op zijn moeder, een buurman en op zijn schuldgevoelens en verlangens. Ook 'Zomervacht' (2018) gaat over een onzekere tiener. Dit ontroerende en grappige avontuur van een moedig kind aan de rand van de maatschappij werd meteen door het boekenpanel van DWDD aangeraden als Boek van de Maand, en het werd onder andere genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2019.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 oktober. Aanvang 20.00 uur. Locatie is Bibliotheek Brummen. Kosten donateurs gratis / € 6,00 niet-donateurs in de voorverkoop te koop. Graag aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: