Logo brummensnieuws.nl

Inspiratiebijeenkomst Taalhuis Brummen/voorst groot succes!

BRUMMEN/ VOORST - Afgelopen donderdag 3 oktober organiseerde Taalhuis Brummen/Voorst voor alle taalcoaches in het werkgebied een inspiratiebijeenkomst. Onder leiding van taaldocent Franske Persijn ging de groep van 19 deelnemers aan de slag om hun spreekvaardigheid te verbeteren. Aan de hand van verschillende oefeningen zoals rollenspellen werden de taalcoaches uitgedaagd om duidelijk te spreken. Daarna werd intervisie gedaan in kleine groepjes, waar ervaringen werden gedeeld. Een van de deelnemers gaf aan, "de tip om naar het jeugdjournaal en klokhuis te kijken, ga ik doorgeven aan mijn taalvragers."

Nederlandstalig zingen goed voor taalontwikkeling

De middag werd samen met taalvragers afgesloten in samenzang. Onder begeleiding van muziekdocente Ellen Starmans (op gitaar) werden Nederlandse liedjes gezongen. Het zingen was een hele leuke manier om de Nederlandse taal te leren. Al met al een hele geslaagde middag!

Wil je ook taalcoach worden of zoek je hulp bij het leren van de taal?

Taalcoaches en taalvragers kunnen zich bij melden bij Caroline Sparenburg, c.sparenburg@bibliotheekbrummenvoorst.nl of 06 – 22 95 53 75. Caroline doet de intake en zorgt voor de matching. Als je taalcoach wilt worden volg je een aantal dagdelen taaltrainingen. Na deelname aan de trainingen krijg je een certificaat en kun je aan de slag als taaltrainer.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 41:

ZELDZAAMHEIDDe oplossing voor week 36: