Logo brummensnieuws.nl

Lekker, gezond en duurzaam eten uit de buurt

LOENEN - In de regio tussen Apeldoorn, Hoenderloo, Zutphen en Dieren is sinds eind mei 2019 Herenboerderij de Groote Modderkolk in Loenen aktief. Het is de tweede Herenboerderij in Nederland.

Een Herenboerderij is een coöperatief gemengd bedrijf, eigendom van uiteindelijk zo'n 200 huishoudens uit de regio, naar het concept van Herenboeren Nederland. Het is een boerderij waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren: De boerin werkt in dienst van de coöperatie en voor de leden geldt: 'meewerken mag, hoeft niet'.

De Herenboerderij levert groenten, eieren, vlees en op termijn ook fruit. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen: kippenlopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei.

Het eten dat van de Herenboerderij komt, gaat direct van het land naar het bord; geen vervoer, geen tussenhandel, geen winkels. Het eten is daardoor supervers en er gaat geen geld naar tussenschakels.

Een huishouden dat graag Herenboer wil worden betaald eenmalig een bedrag. Hiermee zijn en wordt het terrein verder ingericht en investeringen gedaan zoals het aanschaffen van gereedschap, hekwerk, beregening. Elk huishouden betaalt iedere week een vast bedrag aan contributie per gezinslid.

Overweegt u ook Herenboer te worden en samen lekker gezond en duurzaam eten van uw eigen boerderij en wilt u meer weten? Meldt u dan aan voor de komende informatieochtend: 19 oktober van 10.00 tot 13.00 uur krijgt u informatie over het Herenboerenconcept; een rondleiding over de boerderij en wordt ruim de tijd genomen om uw vragen te bespreken. Graag aanmelden op grootemodderkolk@herenboeren.nl met vermelding van het aantal personen.?

.

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: